Internship

Opdracht communicatiestagiair Weerribben

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een gebied met een uniek karakter wat is ontstaan in een eeuwenlang samenspel van mens en natuur. Het park is georganiseerd in een onafhankelijke Stichting Weerribben-Wieden waarin publieke en private gebiedspartners samen aan grote maatschappelijke opgaven werken. Zij worden ondersteund door een compacte werkorganisatie die plannen uitvoert met als doel om het gebied aan te jagen en te ontwikkelen, met als missie om bij te dragen aan de balans tussen ecologie, economie en leefbaarheid in het gebied.

Momenteel wordt er hard gewerkt om het Nationaal Park naar een hoger niveau te tillen en tot een Nationaal Park Nieuwe Stijl te komen. Tegelijkertijd spelen er op zowel nationaal als regionaal niveau grote opgaven met betrekking tot klimaat, landbouw en toerisme. Om hier tijdig en zorgvuldig op in te spelen is er een integrale aanpak nodig waarbij er doelen gesteld worden waar het gebied gezamenlijk en als geheel hun schouders onder kan zetten.

Op dit moment is er nog een gebrek aan goede achterban communicatie en betrokkenheid/participatie van de bewoners in het gebied bij het Nationale Park. Daarom is het van belang om de communicatie tussen Nationaal Park en het gebied goed op te zetten zodat iedereen in het gebied zich gehoord voelt en mee kan werken aan een gezamenlijke gebiedsambitie.

Opdracht

Het doel van de stage is het verbeteren van de online en offline achterban communicatie op drie punten:

  1. De communicatie moet gestructureerd worden en aangepast zijn aan de communicatie van andere partners in het gebied
  2. De communicatie moet voldoen aan de behoeftes van de inwoners in het gebied
  3. De communicatie moet de inwoners uitnodigen en enthousiasmeren om te participeren bij het Nationaal Park.

Hierbij is het van belang de je je als stagiair gaat verdiepen in de bewoners in het gebied en hun behoeftes. Denk hierbij aan vragen als: wat hebben bewoners nodig om zich gehoord te voelen? En wanneer voelen inwoners zich uitgenodigd om ‘mee te doen’?

Praktische informatie

Startdatum: zo snel mogelijk

Stage duur: 4 tot 6 maanden

Stage opzet: Een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en ondersteunende taken (zoals social media, bijwonen van bijeenkomsten en het ondersteunen van projecten bijvoorbeeld).  

Contactgegevens

Lisanne Kruiswijk - lisanne.kruiswijk@npweerribbenwieden.nl

Daphne Martens - daphne.martens@npweerribbenwieden.nl

Zorg ervoor dat je Joanne Leerlooijer (joanne.leerlooijer@wur.nl) in de CC zet!