Internship

Stage Eurofins

Eurofins Food, Feed, Water Benelux biedt laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit 12 locaties binnen Nederland, van Friesland tot Zeeland. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food, Feed & Water maakt een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

Onze collega's bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie en stage. Een van deze belangrijke thema's is duurzaamheid. Met als doel om 10% minder CO2 te verbruiken in 2023 ligt er een mooie opdracht waarmee je echt iets kunt betekenen.

Functieomschrijving

Tijdens jouw stage Duurzaamheid: Onderzoek & Advies heb je een uitdagende opdracht waarbij je de vrijheid krijgt om zelf keuzes te maken. Je leert de organisatie van binnen en buiten kennen en stelt een advies op waarmee we echt aan de slag gaan. Bonus is de stagebegeleider die je vanaf dag 1 al het vertrouwen geeft.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij Eurofins. We zijn al goed bezig hoor! Zo gaan we volledig over op groene energie, verduurzamen we het wagenpark door de reguliere auto’s in te ruilen voor elektrische en is het nieuwe chemische laboratorium het meest ecologische chemische laboratorium van Nederland.

Maar het kan altijd beter. Hoe? Dat ga jij onderzoeken. Je start natuurlijk met het verzamelen van de data door middel van o.a. interviews. Daarnaast werk je samen met de "CO2 Champions", onze Europese kampioenen die zich inzetten voor duurzaamheid. Al deze informatie koppel je aan een wetenschappelijke theorie of framework. Met dit theoretisch kader kun je vervolgens goed van start met het echte werk!

Aan de hand van het door jou gekozen kader onderzoek je de mogelijkheden, kansen en risico's. Je wilt bijvoorbeeld wel dat jouw advies budgettair haalbaar is. Je stelt een concreet advies op waar we echt mee aan de slag kunnen en gaan.

Functie-eisen

Je kunt goed zelfstandig aan de slag waardoor thuiswerken geen probleem is voor jou. Je bent pro-actief en vind het leuk om projecten te managen. Je weet hoe je actief luistert, de juiste vragen stelt en maakt gemakkelijk een praatje.

Verder:

  • volg je een relevante masterstudie aan de universiteit
  • spreek en schrijf je goed Nederlands en Engels
  • ben je voor 6 maanden en 40 uur per week beschikbaar
  • vind je het niet erg om incidenteel langs te gaan op onze locaties in Nederland

Aanvullende informatie

Bij Eurofins vinden we het belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt. Daar staan we dan ook voor: door aandacht voor zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling steunen en het creëren van een omgeving waar jij kansen kunt pakken.

  • €500,- bruto per maand
  • Flexibiliteit, vertrouwen en de ruimte om initiatief te tonen
  • Laptop
  • Thuiswerken