Internship

Stageopdracht bij TNO – Inventarisatie wensen van stakeholders met betrekking tot luchtkwaliteitsmodellen

Broeikasgassen dragen bij aan de opwarming van het klimaat, terwijl vervuilende stoffen een grote impact hebben op onze gezondheid. Mede daarom speelt de uitstoot van deze stoffen naar de lucht een belangrijke rol in veel besluitvormingsprocessen. Denk bijvoorbeeld aan stadsinrichting, de energietransitie of de verlening van bouwvergunningen. Hiervoor wordt veel gebruik gemaakt van modellen, omdat metingen vaak schaars zijn. Ook kunnen modellen voorspellingen maken en scenario’s doorrekenen.

TNO werkt in een groot intern project aan een nieuw modelsysteem dat veel meer detail kan leveren dan bestaande modellen en zo tot op straatniveau onze blootstelling aan vervuilende stoffen kan bepalen. Om onze potentiële gebruikers zo goed mogelijk tegemoet te komen willen we graag in kaart brengen welke behoeftes er zijn met betrekking tot de besluitvorming rondom luchtkwaliteit en welke problemen er in de praktijk spelen. Jouw rol is om een voorverkenning op te zetten. Dit bestaat in eerste instantie uit een stakeholder analyse om uit te vinden wie gebruik zouden maken van zo’n model of de informatie die uit het model komt. Daarna ga je potentiële gebruikers interviewen om hun wensen en problemen te inventariseren. Op basis hiervan doe je aanbevelingen aan de modelontwikkelaars binnen TNO.

Wat wij zoeken
Een gedreven master-student met kennis van stakeholder analyses en het uitvoeren van interviews. Goede communicatieve vaardigheden op persoonlijk en wetenschappelijk gebied zijn belangrijk. Je wilt graag bijdragen aan een betere toekomst en hebt affiniteit met luchtkwaliteit en klimaat.

Wat wij jou bieden
Een leuke, dynamische stageplek en een inkijkje in hoe TNO werkt. Je krijgt goede begeleiding en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ook bieden wij een goede stagevergoeding.

Taal: Nederlands

Startdatum: in overleg (uiterlijk 1 september)

Duur: 4-6 maanden (24-36 ECTS)

Interesse? Stuur een korte motivatie en je CV naar Ingrid Super (ingrid.super@tno.nl).