Internship

Stages bij het Oosterscheldemuseum

Ben je enthousiast over wetenschapscommunicatie in musea? 
Lijkt het je mooi om de kennis van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) om te zetten in informatie voor het bredere publiek? 
Wil je ervaring opdoen met samenwerken binnen gemeentes? Lees dan verder!Het Oosterscheldemuseum in Yerseke gaat verbouwen. Het museum heeft zich altijd gefocust op twee onderwerpen: mossel- en oesterkwekerij, en de verdronken dorpen (waarvan er meer dan 100 in de Ooster- en Westerschelde liggen.) Het is een relatief klein museum, in een oud pand, maar na de verbouwing wordt het wat groter en moderner. Er ligt al een plan voor de verbouwing van het pand. In stage 1 ga je samen met de gemeente aan de slag om het algemeen plan van het vernieuwde museum in te vullen. In het nieuwe gebouw is ook ruimte voor een opstelling over wetenschap. De invulling van die opstelling moet worden bepaald in samenwerking met het NIOZ. Daarover gaat stage 2.


Meer specifieke informatieStage 1: Algemene ontwikkeling museum

Tijdsbestek: november 2020 tot december 2020 (korte stage)

Inhoud: Overleggen met de gemeente Reimerswaal en de commissies van het museum om te helpen bij het ontwikkelen van het algemene plan voor het museum. Stage 2: Invulling wetenschappelijke opstelling
Tijdsbestek: januari 2021 - mei/juni 2021 (lange stage)

Inhoud: samenwerken met het wetenschappelijke instituut NIOZ en de museum-commissie over het creëren van een opstelling waarin wetenschapscommunicatie wordt toegepast.Beide stages kunnen ook samengevoegd worden tot 1 grote stage.

Lijkt het je leuk om mee te helpen een museum vorm te geven? 
Heb je nog vragen?

Neem gerust contact met me op.