Alumnus testimonial

Alumnus Michiel Wennekers - MSc Biosystems Engineering

Mijn naam is Michiel Wennekers. Na een jaartje werktuigbouwkunde in Eindhoven, ben ik in 2007 begonnen met mijn studie Agrotechnologie en deze heb ik in 2012 afgerond. Ik heb geen moment spijt gehad door van opleiding te switchen. Een puur technische opleiding aan een TU heeft niet de praktische invulling van een opleiding zoals Agrotechnologie.

Met je technische kennis en agrarische achtergrond heb je een streepje voor

Na mijn afstuderen ben ik via een open sollicitatie terecht gekomen bij Stienen BE als product engineer. Stienen maakt bedrijfselektronica voor de agrarische sector zoals klimaatcomputers. Ze zijn zich aan het verbreden door behalve elektronica ook inlaatkleppen, windcompensatie en warmtewisselaars aan te bieden. Als product ontwikkelaar had ik een brede taak, van specificaties en rekenmodellen opzetten tot metingen doen en eerste projecten te begeleiden.

Eind 2014 ben ik begonnen bij VDL Agrotech als product engineer van droogtunnels. VDL Agrotech verkoopt de mestdroogtunnels sinds 2012 en sinds begin 2015 zijn ze ook producteigenaar. Mijn taken zijn het integreren van de droogtunnel in het bedrijf, door ontwikkelen om een beter en goedkoper product te maken en verkoopondersteuning door projecten van mestdroging en andere toepassingen, zoals digestaat drogen, uit te werken.

Voor mijn werk is agrotechnologie de ideale opleiding. Met je technische kennis en agrarische achtergrond heb je al een streepje voor. Niet alleen bij het solliciteren maar vooral bij je contact met de eindgebruiker, meestal een boer. Mijn functie is breed: van productspecificaties opstellen en 3D-tekenen tot verkoopondersteuning en bezoeken aan klanten. Daarbij is zelfstandigheid en initiatief nemen belangrijk. Dat leer je niet alleen bij je opleiding, maar vooral door deel te nemen aan het studentenleven. Voor mij was dat vooral bij commissies voor Heeren XVII en als voorzitter van mijn dispuut bij een studentenvereniging.