News

Wim Heijman: "Pelgrims brengen miljoenen in het laatje"

Published on
April 3, 2018

Honderdduizenden pelgrims trekken jaarlijks naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela. Dit is goed voor de lokale economie en creëert zo’n 1500 extra banen, aldus Wim Heijman, Hoogleraar Regionale Economie.

Religieus toerisme neemt toe, vertelt Heijman. De pelgrimstocht naar het bedevaartsoort Santiago de Compostela, in de Spaanse regio Galicië, is daar een goed voorbeeld van. De regio wordt ieder jaar door miljoenen toeristen bezocht, ruim 200 duizend van die toeristen zijn pelgrims. En in de stad Santiago de Compostela is een derde van alle toeristen pelgrim. Heijman: ‘Het voordeel voor de regio is dat pelgrims het hele jaar door komen, waar ‘gewone’ toeristen toch vaak seizoensgebonden zijn.’

Deze pelgrims moeten eten en overnachten. Ook kopen ze wel eens een souvenir. Heijman en zijn collega’s berekenden de economische impact van pelgrims voor Galicië,  Heijman en zijn co-auteurs Elly Graave en Jeroen Klijs, publiceerden hun bevindingen in het International Journal of Religious Tourism and Pilgrimage.

Lees het hele artikel in de Resource