News

Eindsymposium Jeugd, Zorg en Sport 

Published on
April 6, 2017

Kom op donderdag 15 juni naar dit inspirerende eindsymposium in Utrecht!

Benieuwd naar de mogelijkheden van sport als middel voor de persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare jongeren? Wilt u weten hoe een succesvolle samenwerking tussen jeugdhulp- en sportorganisaties georganiseerd kan worden? Kom dan naar het eindsymposium op donderdag 15 juni waarin Wageningen University de resultaten van het vierjarige onderzoek Jeugd, Zorg en Sport presenteert. 

Tijdens het symposium beantwoorden we drie vragen uit het onderzoek:  
1.    Draagt sportdeelname bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kwetsbare jongeren en hoe werkt dat dan? 
2.    Welke (sociale) condities kunnen het positieve effect van sportdeelname op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren versterken?  
3.    Wat is nodig voor een succesvolle samenwerking tussen jeugdhulp- en sportorganisaties?
 
Professor Fred Coalter (University of Stirling), bekend van zijn boek “A wider social role for sport”, verzorgt een presentatie over de voorwaarden waaronder sport een positieve rol kan spelen in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. In een interactieve workshop verkennen we met elkaar wat de resultaten van het onderzoek Jeugd, Zorg en Sport betekenen voor beleid en praktijk. 

Het onderzoek Jeugd, Zorg en Sport is uitgevoerd in samenwerking met FlexusJeugdplein, Rotterdam Sportsupport, Kenniscentrum Sport en de gemeente Rotterdam.

Graag tot ziens op 15 juni in Utrecht!

Lees meer over het onderzoek Jeugd, Zorg en Sport in deze brochure