News

Symposium Bio-diversi-WAT?!

Published on
April 14, 2022

Op vrijdag 20 mei, vlak voor de internationale Dag van de Biodiversiteit, vindt het Symposium Bio-diversi-WAT?! plaats in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Tijdens het symposium zal Wageningen University een deel van de onderzoeksresultaten van het grootschalige onderzoek delen. Wageningen University heeft de afgelopen drie jaar onderzoek gedaan naar dierentuineducatie als methode om kinderen het belang van biodiversiteit bij te brengen. Veel kinderen hebben gehoord over biodiversiteit, maar uit onderzoek blijkt dat leerkrachten en schoolkinderen vaak niet echt begrijpen wat het is. Met steun van Stichting Zabawas, Ouwehand Zoo Foundation en Universiteitsfonds Wageningen is een educatief programma op maat ontwikkeld voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs. Hierbij is specifiek aandacht besteed aan hoofd (wat weet je?), hart (wat voel je?) en handen (wat doe je?). Zie de video voor een eerste indruk van het lesprogramma.

Het symposium is interessant voor diegenen die meer willen weten over het potentieel van dierentuineducatieprogramma's gericht op biodiversiteit. Het zal met name interessant zijn voor leerkrachten in het basisonderwijs, medewerkers van natuur- en milieueducatiecentra en dierentuingidsen. Deelname is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Klik hier voor meer informatie over het programma van het symposium, het registratieformulier en de achtergrond van het project.