News

Webinar over Breed ondernemerschap 10 december 2019

Published on
November 22, 2019

Hoe richt je onderwijs zo in dat dit daadwerkelijk ondernemendheid bij studenten uitlokt? Op deze vraag gaan Judith Gulikers en Thomas Lans in tijdens een webinar op 10 december.

Steeds meer opleidingen besteden aandacht aan het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden of een  ondernemende houding van studenten. Dit gaat verder dan studenten stimuleren een start-up, een eigen bedrijf te beginnen. Het gaat over waardecreatie: het zien van kansen en hier iets mee doen. Breed ondernemerschap gaat over “inhoud, methoden en activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van motivatie, ervaringen en uiteindelijke competenties om ondernemend te kunnen handelen en te participeren in waardecreatie processen” (Moberg, 2014).

In dit webinar gaan de onderzoekers in op wat breed ondernemerschap is. En laten zij zien hoe ze gekomen zijn tot een set aan ontwerpprincipes voor Ondernemerschapsonderwijs. Met verschillende voorbeelden illustreren ze hoe deze principes – die ze beschrijven als ‘schuifjes’ waar je meer of minder van in je onderwijs kunt aanbrengen – er in de onderwijspraktijk uit kunnen zien. Tijdens en ook na dit webinar dagen de onderzoekers je uit om je eigen ondernemerschapsonderwijs langs deze schuifjes te leggen. Waar ligt de focus van jullie ondernemerschapsonderwijs? En wat ontdek jij over waar het beter kan?

Meer informatie en aanmelden kan via de website van ECBO.