Bachelor's Environmental Sciences

Heb jij ook het gevoel dat je iets wilt betekenen ter bescherming van het milieu? Wil je bijvoorbeeld bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering én sta jij voor duurzaamheid? Join the club van de bacheloropleiding Environmental Sciences.

Bachelor Milieuwetenschappen

Waarom deze studie?

  • De mix van natuur-, sociale – en technologische wetenschappen geeft je een compleet beeld van de samenhang tussen mens en milieu.
  • Je onderzoekt milieukwesties vanaf een campus waar we al meer dan 100 jaar kennis verzamelen en toepassen. Er ligt een schat aan mogelijkheden op je te wachten!
  • Jouw kennis draagt direct bij aan een duurzamere toekomst van de planeet en het internationale netwerk van WUR kan je helpen wereldwijd impact te maken.

Wat studeer je bij Environmental Sciences?

Bij deze Engelstalige bacheloropleiding ga je bezig met het zoeken naar oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd. Want het wordt steeds zichtbaarder hoeveel impact wij als mensen hebben op onze aarde. En jij kan daarin een belangrijke rol spelen. Tijdens deze opleiding leer je milieu- en duurzaamheidsvraagstukken van verschillende kanten bekijken en beoordelen. Ook leer je verschillende oplossingen onderzoeken en toepassen. Denk bijvoorbeeld aan de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, vervuiling en de energietransitie.

Het mooie is dat je door een natuurwetenschappelijke én sociaalwetenschappelijke bril leert kijken naar duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar hoe we oppervlaktewater nog schoner kunnen krijgen en wat mensen, bedrijven en de overheden daar aan kunnen bijdragen.

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


Toelating en inschrijving

Word jij warm van milieuvraagstukken zoals vervuiling, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en klimaatverandering? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

In het eerste jaar leg je een brede basis met diverse vakken en maak je kennis met de vele aspecten van Milieuwetenschappen.
Student Roos

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Environmental Sciences.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.