Bachelor of Science Tourism (joint degree)

Al die duizenden toeristen die maandelijks de Machu Picchu in Peru beklimmen brengen veel welvaart met zich mee maar zijn ook belastend voor de lokale natuur en bevolking. Vergeet ook niet de manier waarop we reizen over de wereld. Als we duurzamer met onze aarde willen omgaan moeten we ook onze manier van reizen gaan veranderen… Wil jij hier de oplossingen voor vinden? Dan is de bacheloropleiding Tourism je bestemming.

Bachelor Tourism

Waarom deze studie?

  • De opleiding combineert sociale, economische én milieuwetenschappen. Uniek en de enige in z’n soort in Nederland.
  • Toerisme is een van de belangrijkste sectoren ter wereld. Veel werkgevers vragen om jouw kennis om hun organisaties duurzamer te maken.
  • Je hebt straks een gezamenlijke academische graad van Wageningen University & Research en Breda University of Applied Sciences (BUas). Het beste van twee werelden!

Wat studeer je bij Tourism?

Je leert hoe het toerisme sterk verbonden is met de samenleving, economie, natuur en klimaat. De wereld verandert en dat vraagt ook iets van onze manier van reizen. Hoe kunnen we het gebruik van fossiele brandstoffen in het reizen terugbrengen? En hoe moet de nieuwe manier van reizen er dan uit zien? Dat is waar deze studie om draait.

De bachelor Tourism is een joint degree. Dit betekent dat twee universiteiten (Breda University of Applied Sciences en Wageningen University & Research) samenwerken. Je doet je eerste twee jaar in Breda (dé stad van toerisme) en sluit je opleiding af in Wageningen (dé duurzame, wetenschappelijke hotspot van Nederland).

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Toelating en inschrijving

Ben jij klaar voor deze studie? Kijk dan snel verder op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Houd deze pagina in de gaten en lees binnenkort meer over inspirerende verhalen van onze studenten!

Na je studie

Na het afronden van de master zijn er tal van mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Denk aan functies in de marketing of management of ga als junior aan de slag in beleidsfuncties. Lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Tourism.

I think that BTO has helped me to come where I am right now by means of the structure of the programme
Oud student Bachelor of Science Tourism - Thijs Eggink

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen in Breda en Wageningen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.