Studieprogramma - BSc Tourism

Ben je benieuwd wat je kunt verwachten in de verschillende jaren van deze opleiding? Hieronder vind je van elk studiejaar van de Bachelor Tourism een korte beschrijving. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je staat te wachten.

Jaar 1

Je volgt introductievakken over toerisme, sociologie, economie, omgevingswetenschappen en onderzoeksmethoden. In de tweede helft van het jaar ga je die kennis integreren en toepassen in vervolgvakken.

Bekijk de vakken in het eerste jaar.

Jaar 2

Je komt in aanraking met ontwikkelings- en interculturele studies, organisatie- en consumentengedrag, landschapsplanning en milieusysteemanalyse. Je gaat ook aan de slag met het managen van toeristische bestemmingen en je breidt je wetenschappelijke vaardigheden verder uit. Je sluit het jaar af met een internationaal veldpracticum in Zuidoost-Aziƫ.

Bekijk de vakken in het tweede jaar.

Jaar 3

Je wordt op de hoogte gebracht van de laatste innovaties op het terrein van management, beleid, technologie en duurzaamheid. Je sluit je major af met een Bachelor thesis. In de eerste helft kies je voor een minor in de richting van je interesse en/of vervolgstudie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een minor in internationale ontwikkelingsstudies, managementstudies of omgevingswetenschappen. De minor kun je ook aan een andere universiteit volgen.

Bekijk de vakken in het derde jaar.