Engineering Doctorate ‘Design for AgriFood and Ecological Systems’

'Design for AgriFood and Ecological Systems' is een tweejarige post-master opleiding bij Wageningen University & Research waarmee je een Engineering Doctorate (EngD) behaalt.

Hoe zullen agrarische robots eruitzien op te boerderij van de toekomst? En hoe kunnen slimme ecoducten worden ingezet om het dieren gemakkelijker te maken zich te verplaatsen? Deze vragen worden beantwoord door de studenten van de EngD-opleiding 'Designs for Agrifood & Ecological Systems', een post-masteropleiding gericht op het ontwerpen van een duurzame toekomst.

IMG_8553-1333x2000.jpg

Het programma richt zich op (technologische) ontwerpen voor de industrie en de samenleving en zal je de wetenschappelijke achtergrond, ontwerpvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling geven om een senior (technologisch) manager van de toekomst te worden.

Met deze opleiding ben je in staat om zelfstandig en interdisciplinair, hoogwaardige en creatieve oplossingen te ontwikkelen voor vraagstukken rondom duurzaamheid, onder supervisie van de universiteit of externe academische partijen. Het eindresultaat zal een ontwerp zijn dat, direct of indirect, bijdraagt aan meer duurzaamheid in de land- en tuinbouw, veehouderij en de leefomgeving.

EngD-programma: opleiding en ontwerp

De EngD-opleiding is op maat gemaakt in nauwe samenwerking met externe organisaties. Het programma biedt wetenschappelijk onderzoek en ontwerpen in een professionele context, door de combinatie van een opleidingscomponent (60 EC) en een ontwerpopdracht (60 EC).


In het eerste jaar ligt de nadruk op de opleidingscomponent, waarbij geleidelijk steeds meer tijd wordt besteed aan de ontwerpopdracht. Het EngD-programma leidt tot een Engineering Doctorate (EngD).

De vakken in de opleidingscomponent versterken jouw professionele en wetenschappelijke ontwikkeling en zorgen voor de achtergrondkennis die je nodig hebt voor de ontwerpopdracht. In die ontwerpopdracht werk je aan een uitdagend en technologisch innovatief ontwerp en je verwerkt hierin je opgedane kennis voor innovaties voor de industrie en maatschappij. Gedurende het project word je begeleid door universiteitsmedewerkers en externe deskundigen, waarmee je ondersteuning krijgt op het gebied van wetenschappelijke kennis, praktische ontwerpvaardigheden en projectmanagement.

WUR_drone_15-2000.jpg

De EngD-opleiding is toegankelijk voor een breed scala aan technisch opgeleide masters. Essentieel zijn een achtergrond in het domein van het specifieke ontwerpproject, een bewezen affiniteit met technologisch ontwerpen en jouw intrinsieke motivatie.

Combineer werken en leren

Het EngD-programma 'Design for AgriFood and Ecological Systems' van Wageningen University & Research kan een waardevolle stap zijn naar een succesvolle loopbaan in de industrie of het bedrijfsleven.

IMG_8562-2000.jpg

Als je in aanmerking komt voor de EngD-opleiding word je aangesteld als kandidaat ontwerper gedurende 24 maanden, waarbij je salaris ontvangt van de universiteit of het bedrijf waar je in dienst bent. In beide gevallen werk en leer je gedurende de gehele opleiding.

In dienst bij de universiteit

Je wordt betaald in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten, TOIO-schaal, wat neerkomt op een brutoloon van ong. € 2.600,- per maand. Daarnaast biedt Wageningen University & Research uitstekende mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, naast vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

In dienst bij een bedrijf

Als je al in dienst bent bij een bedrijf of organisatie gedurende je EngD-opleiding is dat bedrijf verantwoordelijk voor je salaris en arbeidsvoorwaarden. Je hebt
dezelfde rechten op onderwijs en begeleiding als deelnemers die bij de universiteit in dienst zijn.

Geïnteresseerd? Schrijf je in!

Heb je een afgeronde Mastersopleiding en belangstelling voor technologisch ontwerpen? Wil je je opleiding voortzetten en tegelijkertijd betaald krijgen? Dan is het EngD-programma 'Design for AgriFood and Ecological Systems' iets voor jou!

Je kunt je aanmelden als je al bij een organisatie werkzaam bent en een Engineering Doctorate wilt behalen. Met de juiste achtergrond en vooropleiding kun je gemakkelijk aan deze opleiding deelnemen. Studenten kunnen pas van start als er een project en subsidie beschikbaar is.

Heb je belangstelling voor deze opleiding? Stuur dan een email met
je contactgegevens aan eng.degree@wur.nl voor de meest actuele informatie.