Unpack your challenge

Wat is de meest duurzame verpakking voor uw (vers)producten op de lange termijn? Een pasklaar antwoord is er vaak niet, maar wel heldere stappen om te komen tot een goed onderbouwde verpakkingsstrategie. In Unpack your challenge werken Wageningse experts naar de best passende verpakkingsstrategie voor uw verpakkingsuitdaging.

Veel verpakkende bedrijven willen hun verpakkingen voor 2030 verduurzamen. Maar wat is duurzaam op de lange termijn? Hoe realiseer je dat in zo’n korte periode? Een verpakkingslijn vervang je niet in een jaar. En wat is economisch gezien de beste keuze? Alleen een goed doordachte verpakkingsstrategie (Reduce, Reuse, Recycle of Replace) leidt tot langdurig effectieve en duurzame oplossingen.

In Unpack your challenge ontrafelt Wageningen University & Research de route naar zo’n strategie: zij brengt de stappen in kaart, plus de benodigde informatie per stap. Hiermee hebben bedrijven alle ingrediënten in huis om zelf hun verpakkingsstrategie (wetenschappelijk onderbouwd) te bepalen of te verbeteren, en uit te rollen. Om zo sneller hun verpakkingsdoelen te kunnen bereiken.