Orientation on Teaching and Training

Wil jij je oriënteren op en ervaring opdoen in het onderwijs? Het Oriëntatieprogramma laat je kennismaken met en bereidt je voor op het beroep van docent in één van de volgende onderwijssectoren: voortgezet onderwijs, mbo, hbo. Ook kun je je binnen dit programma oriënteren op aan het docentschap verwante beroepen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van trainingen en workshops.

Het Oriëntatieprogramma bestaat uit de volgende twee vakken:

  1. Het vak Teaching and Training Skills, in periode 1, 4 of 5. Hierin ontwikkel je de basisvaardigheden voor presenteren, interacteren en activeren/delegeren.
  2. Het vervolgvak Orientation on the Teaching Profession, in periode 2 en 5. Binnen dit vak loop je stage in het vo, mbo of hbo (variant 1) of je verzorgt een ‘mobiel practicum’ op verschillende middelbare scholen (variant 2).

Verder in het onderwijs?   

Wil je (na het oriëntatieprogramma) verder in het vo, mbo, hbo of wo? Check dan de mogelijke trajecten in de verschillende sectoren op de pagina Hoe word ik docent.

Andere manieren om je te oriënteren op werken in het onderwijs

  • Vraag naar de ervaring van huidige studenten en/of loop een dagje met hen mee. Ken je niemand die de minor Educatie of het Oriëntatieprogramma doet? We brengen je graag in contact met één van de huidige studenten. Stuur een mailtje naar office.els@wur.nl.

  • Loop een dagje mee met een vo-docent op een school in de regio. Interesse? Stuur een mail met korte motivatie, studierichting en jouw schoolvak naar office.els@wur.nl.

  • Like ons op Facebook 'Dare to be a teacher' en/of word lid van onze LinkedIn group en laat je inspireren. Check wat jij als student in het onderwijs kunt doen!

Only in Dutch

The courses of the orientation programme are taught in Dutch. A good command of Dutch is an entry requirement for the courses, because students spend two/three days a week on teaching practice at a Dutch or bilingual school. For more information about the English variant, please contact office.els@wur.nl.