Noticias

Studenten aan het woord: ervaringen met de Educatieve Minor

Publicado en
21 de diciembre de 2017

Twee maal per jaar wordt de Educatieve Minor aangeboden waarmee studenten een tweedegraads bevoegdheid kunnen behalen, passend bij hun studie. Twee studenten van de huidige groep vertellen over hun ervaringen.

Luuk Achterberg

Derdejaars student moleculaire levenswetenschappen, loopt stage in voortgezet onderwijs (vo)

Ik ben Luuk Achterberg, derdejaars student moleculaire levenswetenschappen. Ik volg de minor educatie in het eerste half jaar van studiejaar 2017-2018 en ik ben wedstrijdroeier op Argo. Aanvankelijk leek deze combinatie me lastig, maar na een maandje heb ik mijn draai weten te vinden en kwam ik er achter dat dit prima te combineren was met mijn stage. Ik loop stage op het CLV in Veenendaal, tevens mijn oude middelbare school. De stagedagen die ik draai zijn voor mij de hoogtepunten van de week. Mijn stage zie ik als een mooie kans om de theorie die maandag en vrijdag wordt besproken in de colleges toe te passen. Het leukste aan de minor vind ik het contact en de omgang met leerlingen. Maar ook het contact met medestudenten en de actieve manier van leren die op de opleiding zelf gestimuleerd wordt, staat me erg aan.

Met de interactie en omgang met leerlingen had ik al ervaring, in de zomer werk ik namelijk als zeilinstructeur. Afgelopen zomer wist ik niet meer helemaal wat ik aan moest met mijn studie, aangezien die qua punten nog niet zo wilde vlotten en het onderzoek mij steeds minder trok. Toen ik aan het overwegen was om te wisselen van studie naar een docentenopleiding, kwam ik erachter dat de Educatieve Minor bestond. Voor mij is dit de beste beslissing geweest en een erg goede drijfveer om ook mijn studie voort te zetten en zo mijn tweede graads bevoegdheid te halen.


Jamie Koppelaar

Derdejaars Levensmiddelen student, loopt stage in het middelbaar beroeps onderwijs (mbo)

Hoi lezer!

Mijn naam is Jamie en ik ben een derdejaars Levensmiddelen student. Ik ben in september begonnen met de Educatieve Minor. Als BLT-student is dit misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Toch wist ik in mijn eerste jaar al dat ik deze minor wilde gaan volgen. Mijn vader geeft al mijn hele leven les op het mbo en vertelt daarom veel leuke verhalen over het onderwijs. Met het volgen van deze minor hoopte ik dan ook veel ervaring op te doen in het onderwijs en voor mezelf uit te zoeken of ik het ook zo leuk vind.

Tijdens de vakken op de universiteit leer je alles over de verschillende aspecten het docentschap. Met een klein groepje studenten en relatief veel docenten, is er veel persoonlijk aandacht. Iedereen kent elkaar dan ook goed en dat is heel gezellig.

Verder loop ik drie dagen in de week stage bij het ROC Midden Nederland in Utrecht, waar ik biologie geef op de analisten opleiding. Ik heb voor het mbo gekozen omdat ik het erg interessant vind om een kijkje te nemen in deze wereld en meer te leren over deze leuke doelgroep. Ik heb een goede band met mijn twee eigen klassen. Ik krijg de beste verhalen te horen over hun leven, maak veel grapjes en wordt overspoeld met leuke vragen. Verder heb ik gezellige collega’s waar ik van alles aan mag vragen. Het leukste van mijn stage vind ik alle lieve reacties van mijn leerlingen, die mij heel open tips en tops geven.

Tijdens de Educatieve Minor leer je in een korte tijd ontzettend veel belangrijke vaardigheden en heb je veel ruimte om door te groeien tot de docent die je zelf wilt zijn. Het is dan ook zeker een aanrader voor studenten die hun kennis en vaardigheden willen verbreden. Ik ben zelf blij met mijn keuze om de Educatie minor te volgen en zal het over een maand met veel mooie ervaringen afronden.

Groetjes,

Een docent in spé


Ga verder naar...

De Educatieve Minor