Verpakking met chip die houdbaarheidsduur nauwkeurig weergeeft

Achtergronden bij onze advertenties

Veilige streekproducten

Voor een klein bedrijf dat huisgemaakte producten zoals ijs of jam wil verkopen is het vaak lastig om te voldoen aan alle eisen van een erkend voedselveiligheidssysteem. Daarom is een hygiënecode voor streekproducten in de maak.

Wageningse onderzoekers ontwikkelden een digitale vragenlijst die de producent eenvoudig leidt naar de hygiƫneregels die voor hem van toepassing zijn. Voor de ijsproducent wordt het op deze manier gemakkelijker om veilig ijs te produceren voor een groeiende groep consumenten van streekproducten. Daarmee werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.

De digitale tool helpt producenten van streekproducten om hun producten veilig op de markt te zetten. Wanneer zij aantoonbaar volgens de goedgekeurde Hygiƫnecode voor Streekproducten werken, biedt dat afnemers de garantie dat de veiligheid van de producten geborgd is.
Esther van Asselt

Meer informatie