Achtergronden bij onze advertenties

Verloren vis gered

Vis is een essentiële bron van eiwit in Afrika. Schrijnend is daarom dat veel vis in de zeehavens verloren gaat omdat die niet tijdig geconserveerd kan worden. Wageningse onderzoekers ontwikkelden met het bedrijfsleven in een EU-project een goedkope en energiezuinige techniek om vis te drogen.

Het apparaat voert koele, zeer droge lucht langs de verse vis zodat voedingsstoffen en kwaliteit bewaard blijven. De anders verloren vis vormt tot ver in de Afrikaanse binnenlanden een welkome aanvulling op het voedingspatroon. Zo werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.

Op een goede wijze drogen van bederfelijk eten, zoals vis, geeft op een goedkope wijze de mogelijkheid om kostbaar eiwit niet te verspillen, dat anders al na de vangst verloren gaat, en ondersteunt daarmee het belang van logistiek.
Paul Bartels

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan