Alumniverhaal

Marcel van Poecke

Ik draag Wageningen University & Research een bijzonder warm hart toe. Via de Wageningen Ambassadors draag ik graag bij aan de verdere ontwikkeling van de universiteit.
Marcel van Poecke, Chairman AtlasInvest, Chairman Oranje-Nassau Energy en Vice Chairman Energy Intelligence Group

Marcel van Poecke heeft meer dan 25 jaar ervaring in de energiesector. Momenteel is hij Voorzitter van AtlasInvest dat onder zijn beheer in de afgelopen 6 jaar met succes zijn portfolio tot een waarde van meer dan $1 miljard heeft uitgebouwd. AtlasInvest is betrokken bij investeringen in het brede energiespectrum.

Marcel is eveneens het hoofd en de Managing Director van Carlyle International Energy Partners (CIEP). CIEP richt zich op de energiesector buiten Noord-Amerika met een specifieke focus op olie en gas. Hij is tevens voorzitter van Oranje-Nassau Energie (ONE), een dochterbedrijf van AtlasInvest dat actief is in de Noordzee en West-Afrika.  

Marcel heeft een graad in Agricultural Business Administration aan Wageningen University & Research en een Master in Business Administration van de William E. Simon School of Management van de Universiteit van Rochester, USA.

Wageningen Ambassadors

Overzicht Wageningen Ambassadors