Alumniverhaal

Jan Karel Mak

In de jaren ’70/’80 heb ik als student aan Wageningen University & Research een nuttige en plezierige tijd doorgebracht. In de tijd daarna heb ik ook de waarde onder- vonden van de goede academische opleiding die ik hier heb genoten: het vermogen tot kritische reflectie dat ik hier heb opgedaan en het durven verkennen van onbetreden paden. Ik draag graag iets bij – hoe bescheiden ook – aan het versterken van de maatschappelijke betekenis van mijn universiteit.
Jan Karel Mak, Bestuursvoorzitter Deerns Groep bv

Jan Karel Mak (1957) studeerde in 1983 af in de toenmalige studierichting Milieuhygiƫne aan Wageningen University & Research en trad als milieuadviseur in dienst bij het ingenieursbureau DHV (Amersfoort). Na een loopbaan van zeven jaar stapte hij over naar McKinsey & Company, waar hij gedurende vier jaar werkzaam was als management consultant en zich onder meer bezighield met de ontwikkeling van de Environment Practice aldaar. In 1995 trad hij toe tot de directie van het toenmalige Heidemij Advies bv (nu Arcadis Nederland BV), een op vele terreinen werkzaam ingenieursbureau. Sinds 2001 is hij bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder van Deerns Groep, een ingenieursbureau dat adviseert, ontwerpt en bouwmanagement verzorgt inzake de technische voorzieningen en verduurzaming van de gebouwde omgeving: kantoren, bedrijventerreinen, ziekenhuizen, musea, luchthavens, laboratoria, cleanrooms, datacentra, enz. Deerns werkt internationaal vanuit vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika en met partners in de VS en het Verre Oosten.

Hij is tevens voorzitter van de Stichting Universiteitsfonds Wageningen (UFW) en van de Europese Raad van Toezicht van Solidaridad, en lid van diens mondiale RvT. Daarnaast is hij investeerder in jonge innovatieve ondernemingen als BiosanaPharma, een biotechnologiebedrijf, en Innovattic, ontwikkelaar van internetapplicaties.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht