Alumniverhaal

Jos Bregman

Ik studeerde in 1992 af als ingenieur Milieuhygiëne. Daarna vroeg ik mij af: wil ik wel oud worden achter computerschermen, vergadertafels en slechts af en toe veldwerk?

Ik herinnerde me de windmolenwieken die ik als 14-jarige jongen uit harsig grenen zaagde en ik dacht: met de geur van hout kan ik oud worden.
Jos Bregman, kunstenaar, boomexpert en internetprofessional

Ondertussen heb ik mij ontwikkeld tot kunstenaar, boomexpert en internetprofessional. En elke dag ruik ik hout in mijn atelier. Maar ik ben ook veel buiten: omgewaaide landgoedreuzen deel ik in delen, zoals de oude eik van Zoelen. Ik verdeel bomen onder netwerken: vriendenclubs, alle klanten van een bedrijf, LinkedIn-groepen.

Ieder krijgt een deel van wat eens een tastbaar geheel was. Zo creëer ik de balans voor de virtuele netwerken waarin mensen actief zijn. Dat vervult een behoefte, merk ik steeds meer.

Laatst heb ik mij bijgeschoold met de opleiding European Tree Worker. Omdat ik nu ook boomverzorger ben, kan ik hele bomen, of takken uit de top zelf oogsten. Dan voel ik mij een moderne druïde, alleen mijn snoeizaag is niet van goud. En voor schoolkinderen bouw ik het Nature Access Intranet. Als kinderen de natuur in willen, dan moet dat makkelijk en snel kunnen!

Inmiddels weet ik Nature Access ook mooi te verweven met het bedrijfsleven. Zo werk ik als Manager Sustainability bij videobutlerbedrijf Imotions, waar ik het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Beleid onder mijn hoede heb. Een van de pijlers van dat MVO Beleid is dat we videobutlers aannemen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Ze zitten doorgaans in een rolstoel. Een tweede pijler is het Nature Access Incentive Program: onze activiteiten bevorderen schermgebruik, met het Nature Access Incentive Program voor onze stakeholders compenseren we dat gedeeltelijk.

Tot slot trok de natuur me ook naar Bulgaria, waar ik een reeks aan kunstprojecten heb opgezet: van Part Time Buurman tot Nature Access Honey.

Terug naar het alumnioverzicht