Martien den Blanken

Alumniverhaal

Martien den Blanken

'Wageningen heeft nog steeds een bijzonder plekje in mijn hart. Ik heb er een erg leuke tijd gehad en een uitstekende opleiding genoten. Dankzij de kwaliteit en breedte van die opleiding ben ik er samen met nog enkele collega’s in geslaagd een Wageningse bres te slaan in het van oudsher Delftse bolwerk in de top van de drinkwaterwereld'.

Als Wageningen Ambassador wil ik me graag inzetten om m.n. de studiegebieden water en milieu te promoten. Om de Nederlandse toppositie op dit terrein vast te kunnen houden moeten we topwetenschappers afleveren. Daar ligt een belangrijke taak voor Wageningen UR.
Martien den Blanken, Directeur Waterleidingbedrijf Noord-Holland.

Martien den Blanken (1951) studeerde in 1976 af in de studierichting Cultuurtechniek. Hij trad in dienst bij Kiwa nv, het certificatie- en onderzoeksinstituut van de Nederlandse waterleidingbedrijven. Na enkele jaren zelf als hydroloog onderzoek te hebben verricht werd hij in 1979 onderzoeksmanager. In 1986 stapte hij over naar de Waterleiding Maatschappij Limburg, eerst als hoofd Distributie, vanaf 1989 als technisch adjunct-directeur. Bij Adviesbureau Witteveen + Bos te Deventer werd hij in 1992 belast met de opdracht een adviestak gericht op de drinkwatermarkt op te zetten.

Toen dit na anderhalf jaar goed draaide, trad hij in 1993 in dienst van N.V. PWN Waterleidingbedrijf Noord Holland als directeur Drinkwatervoorziening. PWN is één van de 10 waterleiding-bedrijven in Nederland met naast de taak om de bewoners van drinkwater te voorzien ook een belangrijke opdracht op het gebied van natuurbeheer en recreatie. PWN beheert ruim 8000 ha natuurgebied, waar jaarlijks 8 miljoen bezoekers van genieten. Sinds 2005 is Martien enig en algemeen directeur van PWN.

Meer over de Wageningen Ambassadors

Terug naar het alumnioverzicht