Jubileumjaar 2013

In 2013 was het 95 jaar geleden dat de ‘Landbouw Hogeschool’ bij wet als academische instelling werd bekrachtigd. Dit is het gehele jaar gevierd met allerlei activititeiten.

Weerzien in Wageningen

Op vrijdag 14 juni 2013 was er een reünie in Wageningen voor al onze alumni. Op dezelfde dag vond er een “Weerzien in Wageningen” plaats in het centrum van Wageningen door het organisatie comité van Wageningen 750 voor iedereen die in Wageningen woont of heeft gewoond.

Lees hier een verslag van de reünie

Debat in Nederland

Jaarlijks vinden er diverse regionale alumnibijeenkomsten plaats in het Noorden en Oosten van het land, in de regio Utrecht en in Regio Den Haag. Alumni komen met regelmaat maatschappelijke discussies in hun werk tegen en voelen zich nauw betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen. In 2013 is hier extra aandacht aan gegeven doordat vier regionale bijeenkomsten in Nederland benut werden voor een debatcyclus met als thema “Wereldvoedselproblematiek”.

Meer informatie over Debat in Nederland

Debatcyclus wereldwijd

Wageningen UR is een instelling die internationaal een grote impact heeft. De MSc en PhD afgestudeerden komen uit meer dan 120 landen. In 2013 werden er inhoudelijke lezingen georganiseerd in een aantal landen die belangrijk zijn voor Wageningen UR, waar veel alumni wonen en werken. OOk bij deze bijeenkomsten stond het thema Wereldvoedselproblematiek en/of Voedselzekerheid centraal.

Meer informatie over Debat Wereldwijd