AtlasInvest Entrepreneurship Grant

De AtlasInvest Entrepreneurship Grant (AIEG) ondersteunt student-ondernemers met impactvolle ideeën. Jaarlijks vallen er twee prijzen te verdienen onder de grant: de Impact Award voor ideeën met een maximale duurzame impact, en de Start-Up Award, voor commercieel veelbelovende ideeën.

Ben jij een student-ondernemer, studerend of net afgestudeerd aan WUR, en wil jij jouw duurzame onderneming naar het volgende niveau brengen? Kijk dan snel naar de richtlijnen en criteria en meld je nu aan voor de AtlasInvest Entrepreneurship Grant!

Start-up Award

De Start-Up Award ondersteunt student-ondernemers die zich richten op commercieel veelbelovende oplossingen voor mondiale uitdagingen. Zij ontwikkelen producten en services gebaseerd op WUR expertise, die de potentie hebben om op te schalen en te groeien. Onderdeel van de Start-up Award is een prijs van 35.000 euro.

Impact Award

De Impact Award beloont sociale en publieke initiatieven van student-ondernemers die gefocust zijn op het maximaliseren van hun impact in het adresseren van mondiale uitdagingen in het milieu of in het ontwikkelen van duurzame oplossingen. Onderdeel van de Impact Award is een prijs van 15.000 euro.

Traject en data

Acceleration Bootcamp - 31 januari -7 februari 2020

Tijdens de Acceleration Bootcamp krijgen de deelnemers de kans om hun idee verder te ontwikkelen en hun pitch voor te bereiden. Deze week wordt georganiseerd door StartHub Wageningen.

Schrijf je in voor de bootcamp door de QR-code te scannen in de flyer rechts op deze webpagina!

Halve finale – 19 februari 2020

Tijdens de halve finale op 19 februari zullen de deelnemers hun ideeën pitchen voor de jury, die op basis daarvan een selectie zal maken van 5 finalisten.

Voorbereiding op de finale

De vijf finalisten nemen voor de finale deel aan een voorbereidingstraject, waardoor zij hun idee nog scherper kunnen krijgen en hun pitch kunnen verbeteren. In dit traject wordt er onder andere gewerkt aan een investeerderscheck, worden pitching skills verbeterd en wordt er een impact assessment gemaakt van de onderneming.

Finale pitches – 13 mei 2020 tijdens F&A Next

De finale vindt plaats op 13 mei 2020 tijdens F&A Next. F&A Next is een gezamenlijk initiatief van Wageningen University & Research, Rabobank, Anterra Capital en StartLife. Elk jaar zijn zij op zoek naar initiatieven die oplossingen kunnen bieden om de wereld ook in te toekomst te kunnen blijven voeden. Het is een groot netwerkevenement waarbij de jonge ondernemers hun idee kunnen pitchen voor het publiek en de jury van de AIEG, gevolgd door een Q&A. Hierna zullen de winnaars van de Impact Award en de Start-up Award bekend worden gemaakt.