Investeer in wereldvoedselvraagstukken

Wageningen University & Research wil oplossingen bieden voor een van de grootste uitdagingen uit onze tijd. Kunnen we de groeiende wereldbevolking op een gezonde en efficiënte manier voeden zonder het klimaat, de natuur of het milieu geweld aan te doen?

De wereldbevolking groeit snel en al deze mensen moeten wonen, werken en vooral ook eten. Nu al is er in veel landen een schrijnend tekort aan voedsel. Ook putten we in rap tempo de natuurlijke hulpbronnen uit en dat legt een zware hypotheek op toekomstige mogelijkheden van voedselproductie.

Om dit vraagstuk het hoofd te bieden, moeten we al onze creativiteit en kennis aanboren. We hebben de kans om met inzet van moderne kennis te werken aan oplossingen. Dat willen we samen met partners doen. Want uw persoonlijk initiatief kan het verschil maken.

In de campagne "Food for Thought, Thought for Food" beschrijven topwetenschappers hun ambities. Zij presenteren projecten die urgent, baanbrekend en oplossingsgericht zijn. Wij nodigen u graag uit om samen met onze beste onderzoekers het verschil te maken.

De projecten vallen binnen de thema’s: meer en duurzamer produceren, ontwikkelen van nieuwe eiwitbronnen, stimuleren kennis en ondernemerschap in Afrika en blijvend beschikken over fosfaat.

Lees meer