Prijzen

Bijzondere prestaties verdienen het beloond te worden met extra aandacht en maatschappelijke erkenning. Daarom reikt University Fund Wageningen ieder jaar prijzen uit aan de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd. Daarmee krijgt ook goed onderwijs en onderzoek van Wageningen University & Research aandacht.

Scriptieprijs

Deze jaarlijks terugkerende prijs is bedoeld voor studenten van Wageningen University die een excellente scriptie of publicatie hebben geschreven in de masterfase van hun studie.

Teacher of the Year Award

Deze jaarlijks terugkerende award is bedoeld om kwalitatief hoogstaand onderwijs aan de universiteit te stimuleren. Het geld dat de winnende docent en de genomineerden krijgen gebruiken ze voor onderwijsdoelen.

Persprijs

De persprijs wordt eens per drie jaar tijdens de Opening Academisch Jaar (OPAC) uitgereikt aan een belangrijk persoon van de schrijvende pers dan wel van de radio/televisie/multimediaal.

Outstanding Alumnus Award

De Outstanding Alumnus Award wordt eens per drie jaar uitgereikt aan een alumnus of alumna van Wageningen University & Research die midden in zijn of haar carrière staat en een bijzondere prestatie heeft geleverd vanuit de opgedane ‘Wageningse’ kennis, waarvan een voorbeeldwerking uitgaat.

Onderzoeksprijs

De onderzoeksprijs wordt eens per drie jaar uitgereikt aan een onderzoeker van WUR, jonger dan 40 jaar, die een uitstekend en origineel wetenschappelijk artikel heeft gepubliceerd in de drie kalender jaren voorafgaand aan de uitreiking.

Mansholt-Business Award for Sustainable Entrepreneurship

Deze award wordt eens per drie jaar uitgereikt aan een succesvolle ondernemer die op enthousiasmerende en duurzame wijze een onderneming leidt.