Share your story, support a project!

Volgend jaar is het een eeuw geleden dat onze universiteit de academische status kreeg toegekend. 100 jaar WUR, dat moet worden gevierd.
Of u nu aan de Landbouw Hogeschool, Landbouw Universiteit Wageningen of aan Wageningen University heeft gestudeerd, we zijn allemaal ‘Wageningers’. Onze persoonlijke herinneringen aan Wageningen en WUR staan centraal tijdens ons eeuwfeest. We hebben allemaal bijgedragen aan wat WUR in de afgelopen 100 jaar heeft bereikt. Deel uw verhalen en herinneringen en draag bij aan de realisatie van geweldige projecten en activiteiten.

Voor vier projecten vraagt het Universiteitsfonds u: 
s
hare a story, support a project.
Er is er vast een project  bij dat ú aanspreekt. Doe mee en wordt onderdeel van 100 jaar WUR.

Lees hieronder meer over de projecten en klik op ‘doneer nu’ om naar de campagne pagina te gaan.

  • 1. World-wide Wageningen dag-jubileumbomen: Bouw mee aan een blijvend aandenken aan WUR in de vorm van een herinneringsbos van 100 bomen
  • 2. Wageningen Borlaugh Youth Institute: Daag samen met ons scholieren uit tot het vinden van een oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk!
  • 3. Geschiedenis van WUR deel 4: Schrijf geschiedenis en geef met ons een schitterend nieuw jubileumboek uit
  • 4. GNSK 2018: Wordt supporter van onze sporters, steek ze in een nieuw tenue.

Een herdenkingsbos van 100 bomen

100 bomen voor 100 jaar WUR. Samen met u kunnen we ze planten op de wereldwijde alumnidag en zo een bos van UniversiTrees aanleggen. Ze zullen een blijvende én groeiende herinnering zijn aan 100 jaar WUR. De eerste boom wordt in Wageningen geplant, de andere 99 bomen verrijzen in Wageningen en in andere landen.

Ziet u door de bomen een bos en wilt u meewerken aan de totstandkoming ervan? Graag! Dankzij mensen als u staan er over enkele jaren 100 prachtige monumentale
UniversiTrees, wereldwijd!

Wageningen daagt scholieren uit

Om het 100-jarig bestaan te vieren, organiseert WUR tijdens het jubileumjaar een scholierenproject om jongeren enthousiast maken voor het domein Food & Agriculture: Borlaug Youth Institute. We vragen deze toekomstige wetenschappers en leiders creatieve, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen te bedenken voor het wereldvoedselvraagstuk. De bedenkers van de beste ideeën mogen naar het Global Youth & World Food Prize-event in Des Moines, V.S. in oktober 2018. 

Wilt u samen met ons een nieuwe generatie onderzoekers motiveren voor de wetenschap? U kunt deelnemen aan dit initiatief door de inzet van uw kennis en ervaring of met een financiële bijdrage.

100 jaar WUR in woord en beeld

In 1993 verscheen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van onze alma mater een prachtig naslagwerk over het ontstaan en de ontwikkeling van Wageningen University & Research. Voor ons eeuwfeest willen we deze geschiedschrijving completeren met een boek over de laatste 25 jaar.

Dit nieuwe boek wordt geschreven door twee ervaren journalisten én Wageningen-alumni: Joost van Kasteren en Martijn de Groot. Zij gaan putten uit een rijke bron van documenten, artikelen én verhalen van direct betrokkenen. Studenten, alumni, hoogleraren en andere medewerkers geven hun kijk op de ontwikkeling van de universiteit sinds 1994 en brengen de recente geschiedenis van Wageningen tot leven.

Met uw gift kunnen we de laatste 25 jaar van WUR vastleggen en rolt er in 2018 een schitterend boekwerk van de pers. Speciaal voor de viering van 100 jaar WUR. Donateurs worden op de hoogte gebracht van de publicatie.

Sporten in Wageningen

Het is gelukt! In 2018, als WUR 100 jaar bestaat, vindt het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap plaats in Wageningen. Meer dan 1600 studenten van 11 hogescholen en universiteiten in Nederland strijden dan twee dagen lang om de titel ‘Studentensportstad van het jaar’. Alle faciliteiten in Wageningen zijn gereed. Wat ontbreekt is een tenue voor alle Wageningen-sporters.

Wordt u sponsor van de nieuwe tenues en daarmee supporter van Team Wageningen? Dat zou geweldig zijn! Dan verschijnen onze sporters volgende zomer als One Wageningen aan de start.