Renteloze leningen voor internationale activiteiten - informatie voor aanvragers

Ambitieuze Wageningse master studenten worden in staat gesteld een reisbeurs aan te vragen.

Via University Fund Wageningen (UFW) kan door Wageningse master studenten een reisbeurs, in de vorm van een renteloze lening, aangevraagd worden bij een extern fonds.

Je komt in aanmerking voor een renteloze lening als:

• je ingeschreven staat als student bij de WUR,
  • je ambitieus bent en in de masterfase van je studie zit,
  • je iets extra’s wilt doen op je vakgebied, dat bijdraagt aan je kennisontwikkeling, maar dat je niet zelf of met hulp van je ouders kunt bekostigen,
  • je de Nederlandse nationaliteit hebt,
  • je goede cijfers hebt gehaald of je aantoonbaar ingezet hebt buiten je studie op je vakgebied of voor aan WUR gerelateerde activiteiten.

Welke activiteiten komen NIET in aanmerking?

• Activiteiten, die niet aan de studie zijn gerelateerd, zoals bijvoorbeeld vakanties.
  • Groepsgewijze activiteiten, het is een persoonsgebonden lening.
  • Aanvragen van personen, die niet aan Wageningen University & Research zijn verbonden.
  • Activiteiten die WUR schaden.
  • Aanvragen voor het financieren van kapitaalgoederen.

Financiële regels

Je kunt gedurende het gehele jaar een aanvraag indienen.

Je kunt een bedrag aanvragen dat tussen de €2.000 en de €10.000 ligt. Het gewenste bedrag hangt af van wat je feitelijk nodig hebt en wat je een aanvaardbaar bedrag vindt om te lenen i.v.m. je aflossingsverplichting.

Selectie

Wat helpt jou als student bij de selectie?
Geef in het aanvraagformulier in 100 woorden weer waarom jij de reisbeurs nodig hebt, waarom jouw plannen van toegevoegde waarde op je MSc-studie zouden kunnen zijn.

Bij de aanvraag dien je een aanbevelingsbrief van een studiebegeleider mee te sturen.

Wat als jij geselecteerd bent?
Kandidaten worden geselecteerd in nauwe samenwerking met de universiteit. Als je geselecteerd bent, ontvang je een bevestiging en een overeenkomst van het externe fonds.