De stimuleringsregeling stopt! Aanvragen tot 15 maart 2019

Het hoofddoel van de subsidieregeling was het stimuleren van internationale activiteiten in Nederland en daarbuiten, het stimuleren van de onderlinge samenwerking tussen studenten en het stimuleren van onderlinge contacten tussen Nederlandse en buitenlandse studenten.

Stimuleringsregeling stopt

Vanaf 15 maart 2019 accepteert de commissie geen aanvragen meer, want de stimuleringsregeling houdt ermee op. University Fund Wageningen wil meer gaan focussen op de ontwikkeling van de student door middel van de huidige Student Challenges en het Business Skills Programme.

Lees hier meer over het vervolg

Studenten adviescommissie

Een adviescommissie van zeven studenten beoordeelt per kwartaal de aanvragen en adviseert het bestuur welke activiteiten voor subsidie in aanmerking komen.

Foto website stimuleringsregeling_crop.jpg

Lees hier meer over de commissieleden

Wilco Muller

Ik ben Wilco Muller, 23 jaar en eerstejaars masterstudent Management, Economics and Consumer Studies. Tijdens mijn studie aan de Wageningen Universiteit heb ik gaandeweg geleerd dat er meer is dan alleen studeren aan de universiteit. Extra curriculaire activiteiten zijn van belang om jezelf te ontwikkelen en om praktijkkennis op te doen naast de theorie die de studie je geeft. Invulling hieraan geven is zeer persoonlijk en hield voor mij in dat ik naast sporten en het lid zijn van een studentenvereniging, ervoor gekozen heb om een bestuursjaar te gaan doen. Vorig jaar heb ik daarom een voltijds bestuursjaar VeSte gedaan in de studentenraad.
Hierdoor kwam ik in aanraking met de dagelijkse praktijk binnen de universiteit en kreeg ik een kijkje in de hoe een universiteit werkt. Tijdens dit jaar heb ik heel veel geleerd en meegemaakt binnen de universiteit.
Toen ik na mijn bestuursjaar de mogelijkheid kreeg om andere studenten de kans te bieden  zich te ontwikkelen naast de studie heb ik dit met twee handen aangepakt. Als coördinator van het stimuleringsfonds ben ik de eerstelijns com municatie met de studenten en krijg ik de (persoonlijke) aanvragen binnen. Dit maakt mijn functie bijzonder en erg veelzijdig. Ik hoop de komende tijd heel veel plezier te ervaren van de fondsen die het UFW aan de
studenten geeft. Mocht jij zelf graag gebruik willen maken van de subsidieregelingen van het UFW dan hoop ik jou aanvraag te mogen ontvangen en dan spreken we elkaar snel!

Sanne Verberk

Hoi allemaal! Ik ben Sanne en ik ben masterstudent in Voeding en Gezondheid. Het is nu alweer mijn 5e jaar hier in Wageningen (wat vliegt de tijd) en ik ben er steeds meer van overtuigd dat er veel meer te leren valt dan wat de universiteit aan colleges aanbiedt. Natuurlijk is het belangrijk om je colleges bij te wonen en je vakken te halen, maar er blijft nog genoeg tijd over voor andere leuke en leerzame dingen. Zelf heb ik bij mijn studie- en studentenvereniging een aantal commissies gedaan en volleybal ik ook nog drie keer per week bij de studentenvolleybalvereniging. Bij mijn studievereniging heb ik onder andere meegeholpen aan het organiseren van een reis naar Kopenhagen en dit is me zó bevallen, dat ik dit iedereen zou aanraden. Ik ben alweer meer dan een jaar aan het werk als commissielid voor de stimuleringsregeling en ik heb al veel interessante aanvragen mogen bekijken: studiereizen, symposia, posterpresentaties en zelfs een filmavond met uitgenodigde sprekers. Droom jij er zelf ook van om een keer een dergelijke internationale activiteit te organiseren, trek dan de stoute schoenen aan en zet het in werking. Ik weet bijna zeker dat het het waard is! Wij zien je aanvraag in ieder geval graag tegemoet.

Brecht Leseman

Hi! Mijn naam is Brecht Leseman en ik ben vijfdejaars student Landschapsarchitectuur in Wageningen.  In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat student zijn zoveel meer is dan colleges en studieboeken. Natuurlijk gaat het dan om een feestje op zijn tijd, maar ik doel eigenlijk vooral op alle dingen die jou als student verder brengen dan je voorgeschreven studieprogramma ooit zal doen. Het aanbod aan activiteiten is enorm en je ziet er in terug hoe divers, actief, betrokken, gedreven en internationaal georiënteerd studenten van Wageningen University zijn.
Onderdeel zijn van dat actieve circuit is voor mij wat hier studeren zo gaaf maakt! Via de stimuleringsregeling krijg ik de kans om hier ook op een andere manier mijn steentje aan bij te dragen en dat vind ik erg tof. Daarnaast verwacht ik nieuwe inspiratie op te doen uit andere studiegebieden dan mijn eigen en nieuwe mensen te ontmoeten

Rosanne Erasmus

Ik ben Rosanne Erasmus, 22 jaar. Ik ben vierdejaarsstudent master Management, Economics & Consumer studies. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Wageningen! Naast een leuke studie heb ik een actieve studievereniging en ben ik lid bij een gezellige studentenvereniging waar ik graag mijn tijd doorbreng. Ik was gedurende 2015 secretaris van de Sportcommissie. Afgelopen jaar was ik secretaris van de Almanakcommissie. Samen met vier andere studenten heb ik vier maanden fulltime het jaarboek van mijn vereniging gemaakt. Er zijn zo verbazingwekkend veel mogelijkheden op en rond onze universiteit en zoveel leuke dingen die je naast je studie allemaal kunt ondernemen! Toen ik hoorde over de studentenadviescommissie van het Universiteitsfonds Wageningen was ik meteen nieuwsgierig en enthousiast.
Ik vind het heel interessant om te weten wat mensen naast hun studie aan activiteiten willen doen en wat de vele mogelijkheden zijn. Door het Universiteitsfonds Wageningen kunnen studieverenigingen of studenten nog gemakkelijker (internationale) activiteiten doen, nieuwe contacten leggen en zich ontwikkelen. Samen met de andere commissieleden kijk ik er naar uit om het Universiteitsfonds Wageningen nog meer onder de aandacht te brengen. De vele (!) aanvragen zal ik met plezier beoordelen!

Daan Lamers

Hallo iedereen!
Ik ben Daan Lamers en ik ben een van de weinige gelukkigen die als man voeding en gezondheid studeert. Ik zit nu in mijn derde jaar en ik vind het nog steeds erg leuk. Naast mijn studie zit ik bij een van de studentenverenigingen hier in Wageningen. Ik heb daar heel veel mensen leren kennen waarvan ik er veel vrijwel elke dag spreek. Na mijn colleges ga ik vaak met hen sporten, muziek maken of een drankje doen. Naast lol maken vind ik het ook belangrijk om extra activiteiten naast mijn studie te doen. Toen ik gevraagd werd om een keer mee te vergaderen met de studenten advies commissie, was ik dan ook geïnteresseerd. Inmiddels zit ik al twee jaar bij de commissie.
Ik vind het interessant om mee te krijgen wat studenten van Wageningen University naast hun studie organiseren. Het UFW kan studenten helpen om hun creatieve ideeën te realiseren. Ik vind het leuk om mee te krijgen voor wat voor evenementen je allemaal subsidie kan krijgen en wat voor originele evenementen er allemaal worden georganiseerd. Van symposia tot verre studiereizen, tot posterpresentaties op congressen. Ik denk dat het belangrijk is om deze activiteiten te stimuleren. Het is namelijk goede reclame voor de universiteit en zorgt er voor dat studenten leren om activiteiten (op grote schaal) te organiseren. Hier zullen zij later bij hun baan baat bij hebben. Ik hoop dat het UFW jou ook een keer kan ondersteunen om studiegerichte evenementen te organiseren en je creatieve ideeën waar te maken!

Bernice Wesselink

Hoi! Mijn naam is Bernice en ik ben derdejaars student Gezondheid & Maatschappij. Naast mijn studie vind ik sporten erg belangrijk en ben ik een actief lid van de debatvereniging. Momenteel ga ik ook vaak naar lezingen over actuele onderwerpen. Daarnaast zit ik bij een studievereniging die regelmatig activiteiten organiseert, zoals excursies naar potentiële werkgevers. Sinds kort werk ik wekelijks voor de universiteit en zo ben ik bij de commissie voor de stimuleringsregeling gekomen. Met een groep studenten beoordelen we aanvragen voor subsidies op vele activiteiten die binnen en buiten Wageningen georganiseerd worden. Dit alles stelt mij in staat om me niet alleen academisch, maar ook persoonlijk te ontwikkelen. Er valt nog ontzettend veel te leren dat niet in colleges aan bod komt.
Gelukkig zien de meeste studenten dat in en leidt dit regelmatig tot subsidieaanvragen voor studiereizen, symposia en andere mooie initiatieven. Deze beoordelen we door elke paar maanden bij elkaar te komen en de activiteit te toetsen aan de regels die de universiteit heeft opgesteld. In tussentijd houden we via e-mail contact. Echter, helaas kennen veel studenten de stimuleringsregeling nog niet. Daarom is het belangrijk dat we het fonds met zijn allen op de kaart zetten. Ik hoop dat steeds meer studenten zien welke mogelijkheden de universiteit allemaal biedt voor een brede persoonlijke ontwikkeling en dat ze gebruik maken van de financiële ondersteuning die ze kunnen krijgen!

Brenda Bakker

Hoi! Ik ben Brenda en ik ben afgelopen zomer begonnen met mijn master Animal Sciences. Mijn bachelor heb ik gevolgd aan de Universiteit van Antwerpen. Tot nu toe heb ik het ontzettend naar mijn zin in Wageningen. In korte tijd heb ik veel nieuwe mensen leren kennen uit verschillende studierichtingen.
Ik vind het belangrijk dat je je als student, naast de vaste studieactiviteiten, ook op andere vlakken kan ontwikkelen. Het UFW stelt studenten en studieverenigingen in staat om (internationale) activiteiten te ondernemen, die buiten de reguliere subsidieregels vallen. Toen ik hoorde dat de adviescommissie op zoek was naar nieuwe leden was ik direct enthousiast. Het is erg interessant om mee te krijgen wat studenten naast hun studie organiseren. Ik kijk er naar uit om alle aanvragen te beoordelen!