Over ons

Wageningen University kent vijf Departementen, waarvan het Departement Dierwetenschappen er één is. Het Departement Dierwetenschappen van Wageningen University verricht onderzoek en onderwijs binnen onze missie:

Het ontwikkelen, innoveren en verspreiden van kennis die bijdraagt aan een duurzame en maatschappelijk verantwoorde veehouderij en visserij

Onderwijs

Het Departement Dierwetenschappen verzorgt onderwijs aan meer dan 1000 studenten. Het departement verzorgt onderwijs op bachelor, master en PhD niveau met het doel om studenten te onderwijzen in het worden van goed getrainde, vaardige en kritische professionals, wie kunnen werken in multidisciplinaire teams over de hele wereld.

De leerstoelgroepen verbonden aan het Departement Dierwetenschappen verzorgen onderwijs aan verschillende opleidingen zoals:

Bachelors (Nederlands)

Masters (Engels)

Onderzoek

Het Departement Dierwetenschappen van Wageningen University verricht onderzoek waarbij drie hoofdthema’s zijn te onderscheiden:

• Diergezondheid en Dierenwelzijn
  • Gezond en Veilig Voedsel
  • Duurzame Systemen

Hiermee levert het Departement een bijdrage aan gezonde, veilige producten, met aandacht voor dierenwelzijn in duurzame systemen.

Het onderzoek van het Departement Dierwetenschappen wordt verricht door de 12 leerstoelgroepen.

Promovendi zijn verantwoordelijk voor 75 procent van het onderzoek. Daarin worden ze ondersteund door de onderzoeksschool: Wageningen Institute of Animal Sciences (WIAS).