Trainingen RIKILT

Training

Als onderdeel van Wageningen University & Research beschikt RIKILT over uitgebreide ervaring in het verzorgen van maattrainingen op het gebied van voedselkwaliteit en -veiligheid. Onze cursussen dragen bij aan een verbetering van de prestaties van uw laboratorium en de analysemethoden waarvan u gebruik maakt.

Wij verzorgen cursussen in:

  • nieuwe methoden voor het analyseren van de voedselkwaliteit en -veiligheid;
  • het verbeteren van de prestaties van de analysemethoden die in uw laboratorium worden toegepast;
  • het implementeren van een systeem voor kwaliteitsborging in een laboratorium;
  • laboratoriumbeheer en -veiligheid;
  • het opzetten van een nationaal laboratoriumsysteem.

Waarom onze cursussen?

Geavanceerde laboratoria
Onze cursussen vinden plaats in onze geavanceerde laboratoria die zijn voorzien van hoogwaardige analyseapparatuur. Bij veel van de huidige detectietechnieken wordt gebruik gemaakt van massaspectometrie.

Deskundige cursusleiders
De cursussen worden gegeven door zeer deskundige cursusleiders. Waar nodig huren wij gastdocenten van universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven uit.

Actuele kennis
Als nationaal en internationaal onderzoekslaboratorium onderhoudt RIKILT banden met nationale en Europese beleidsmakers en regelgevende instanties. Hierdoor beschikken wij altijd over up-to-date kennis over actuele zaken op het gebied van voedselveiligheid en -authenticiteit.

Voor iedereen beschikbaar
Onze cursussen zijn beschikbaar voor deelnemers uit verschillende landen en organisaties. Door de hoge mate van interactie tijdens de cursus kunnen deelnemers ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op via: training.rikilt@wur.nl

Type cursussen
RIKILT biedt diverse soorten cursussen, waaronder technische trainingen en in-company maattrainingen. Wij kunnen u ook helpen bij het kiezen van de juiste training.

Wageningen Academy
Veel van onze cursussen worden georganiseerd in samenwerking met Wageningen Academy.