
Analysetechnieken RIKILT voor voedselveiligheid
RIKILT beschikt over de modernste analysetechnieken voor het uitvoeren van de metingen.
MS
Massaspectrometrie is een veelgebruikte analysemethode. Kijk welke apparaten RIKILT hiervoor gebruikt. Lees meer
Microarray
Met microarray zijn tegelijkertijd genexpressieniveaus van duizenden genen te meten. Deze methode vindt toepassing bij nutrigenomics en toxicogenomics. Lees meer
NIRS
Near Infrared Spectrometrie is snelle methode om voedingsstofgehaltes te bepalen in voedingsmiddelen. Lees meer
NMR
RIKILT gebruikt Nuclear Magnetic Resonance voor het opsporen van producten die 'in het veld' zijn gevonden. Wat zit erin? Gaat het om verboden stoffen? Lees meer
Histologie
Met histologie zijn plantaardige en dierlijke weefsels van elkaar te onderscheiden onder een microscoop. Maar het toont ook ziekteprocessen en bijvoorbeeld oestrogeengebruik bij vleeskalveren. Lees meer
Kennissystemen
Onderzoekers hebben heel bruikbare kennis in hun hoofd opgeslagen. Via kennissystemen wordt deze informatie ook voor breder gebruik ontsloten. Lees meer