Waarom lid worden?

Alle leden van de Club van 100 tekenen een contract voor twee jaar, waarbij ze elk jaar kunnen beslissen of ze het weer willen verlengen voor de komende twee jaar. Daarmee wordt voorkomen dat de opgestarte projecten halverwege worden afgebroken omdat bedrijven afhaken.

De helft van de lidmaatschapsbijdrage kunnen de leden gebruiken voor Business-to-Business-activiteiten waarbij de expertise van de business unit Glastuinbouw van Wageningen Plant Research wordt ingezet; bijvoorbeeld een klein onderzoek, consultancy, simulatieberekeningen, metingen, het laten verzorgen van lezingen etc.

De andere helft wordt door de leden bij elkaar gebracht in een gezamenlijke pot met als enige doelstelling het Nederlandse glastuinbouwcluster een voorsprong te laten behouden op het gebied van kennis. Over de besteding van deze gezamenlijke pot beslissen de leden samen met Wageningen University & Research. Het gaat hierbij dus om strategisch (pre-competitief) onderzoek voor de middellange en de lange termijn, waarvan de resultaten dus op een grotere afstand zullen staan van de directe belangen van de individuele leden.

Minimaal tweemaal per jaar komen de leden in een netwerkbijeenkomst bij elkaar en bespreken dan ook de keuzes en volgen de voortgang. Alle leden krijgen bovendien een groot PR bord met hun naam en logo in de corridor van de kasfaciliteiten in Bleiswijk, een vermelding op de website van Wageningen University & Research met cross links naar de eigen website van het bedrijf.

Interesse?

Wilt u zich aansluiten bij de top van de Nederlandse toeleveranciers in de glastuinbouw? Neem contact op met Jan Willem de Vries (Janwillem.devries@wur.nl, 0317-485696) of Sjaak Bakker (sjaak.bakker@wur.nl , 0317-485605).