Cursus

Masterclass gebruik van moderne veredelings- technieken in de sierteelt, een wereld te winnen

Bent u op zoek naar de nieuwste kennis over moderne veredelingstechnieken en het gebruik daarvan in de sierteelt (snijbloemen, pot- en perkplanten incl. heesters en bomen)? En wilt u uw kennis verbreden en verdiepen met de meest recente technologieën zoals DNA merker, sequentie bepalingen, biotechnologie, mutatie veredeling (oa CRISPR/Cas9) en voorbeelden van succesvolle toepassingen daarvan in bijvoorbeeld groentegewassen? Dan is deze masterclass echt iets voor u.

Organisator Wageningen Academy, Wageningen Plant Breeding
Datum

di 13 november 2018 tot vr 16 november 2018

Duur 4 dagen
Setup Campus WUR
Locatie Wageningen Campus
Prijs € 1.645,00

Cursus onderdelen

Deze 4-daagse masterclass omvat (gast)presentaties, groepswerk, casussen en bedrijfsbezoeken. Er is voldoende tijd voor interactie met de cursusleiders en tussen deelnemers onderling.

De volgende onderwerpen komen in deze masterclass aan bod:
• Moderne veredelingstechnieken (Molecular Breeding & Marker-Assisted Selection).
• Biotechnologie.
• Kansen en uitdagingen DNA-technieken (workshop).
• Voorbeelden uit de praktijk (bedrijfsbezoeken, gastsprekers).

De deelnemers krijgen de mogelijkheid om een praktijkcase in te dienen. Voorafgaand aan de masterclass wordt voorbereidende leerstof toegestuurd.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor professionals die sturing geven aan en beslissen over de (in)richting van veredelingsprogramma’s in de sierteelt (snijbloemen, pot- en perkplanten incl. heesters en bomen). HBO of WO niveau.

Resultaat

De masterclass vergroot uw kennis en toepassingsvaardigheden omtrent de volgende punten:
• Ervaar een masterclass toegespitst op de sierteeltveredeling met (gast)presentaties en bedrijfsbezoeken aan (groente)veredelingsbedrijven.
• Ken de mogelijkheden om de bedrijfsvoering aan te passen door kennis over nieuwe DNA-technieken en methoden en pas dit toe in sierteeltveredelings programma’s. Onderneem actie!
• Directe toegang tot Wageningse experts op het gebied van toepassingen van nieuwe veredelingstechnieken in de sierteelt.
• Doe nieuwe ideeën op door groepsdiscussies, casussen, analyses en interactief leren.

Cursusleiding

-Dr. Frans Krens: Groepsleider en senior onderzoeker biotechnologie, Wageningen University & Research, Plant Breeding.

-Dr. Paul Arens: Onderzoeker siergewassenveredeling en genetische diversiteit Wageningen University & Research, Plant Breeding.