On-campus

Seminar Robotica in agrifood business

Robotica speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse agrifood business. Het vraagt om investeringen, kennis en praktische inzichten. Wat kunnen we leren van bedrijven die zich al verregaand hebben toegelegd op robotica? Hoe zit het met financiering en subsidies? Tijdens dit seminar worden de meest actuele mogelijkheden en belangrijkste aandachtspunten besproken door experts en toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Organisator Wageningen Academy
Duur 1 dag
Format Wageningen Campus
Certificaat Certificaat
Groepsformaat 21-40

Deze cursus is nog niet gepland.
Je kunt alvast interesse tonen.

Waarom dit seminar volgen?

Na het seminar heb je een actueel overzicht van zowel de huidige als toekomstige mogelijkheden van robotica voor de agrifood business. Daarnaast is er ruime gelegenheid om met de experts en andere deelnemers kennis en ervaringen uit te wisselen en te spreken over eventuele samenwerking. Een rondgang langs de robot-labs, maakt ook deel uit van dit programma.

We moeten technologie niet alleen gebruiken om méér voedsel te produceren - maar ervoor zorgen dat we het duurzamer doen! Tijdens het Seminar Robotica kwam aan bod hoe je daarbij robotics, data, AI en Digital Twins kunt toepassen. Het bezoek aan de indrukwekkende faciliteiten op het WUR-campus was de slagroom op de taart. Er liggen zoveel uitdagingen voor ons. Hoe gaaf is het om daar impact te kunnen maken?
Bram de Vrught, Managing Director QING, spreker en deelnemer editie 2022

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is bestemd voor professionals, die als ontwikkelaar of eindgebruiker betrokken zijn bij de automatisering van teelt, verwerking of logistiek, in zowel land- en tuinbouw als in de levensmiddelenindustrie.

Programma en onderwerpen

Tijdens het seminar wordt ingegaan op de noodzaak en mogelijkheden van verdere automatisering en robotisering in de Food sector. Naast diverse presentaties bevat het programma ook praktijkvoorbeelden en ruim voldoende tijd voor interactie met de experts en deelnemers.

Programma van de 18 maart 2022 editie

Programma Spreker
Wegwijs in AI: een realistisch beeld van de (on)mogelijkheden Dr. Rutger Vlek, Senior Researcher, Food informatics Wageningen Food & Biobased Research
State of the art Robotica en hun toepassingsgebied in de foodsector Ing. Erik Pekkeriet, Programma Manager Agro Food Robotics, Wageningen University & Research
Praktijkcases uit de agrifood business van Qing Group Bram de Vrught, business manager QING
Rondleiding Phenomea & robot-labs op de Wageningse Campus
Praktijkcases uit de agrifood business van Olmia Robotics Peter van Olm, Directeur van Olmia Robotics
Hoe kan machine-vision en robotica helpen om kwaliteitssystemen in de agrifood business te verbeteren? Ir. Paul Goethals, Business Development Manager, Wageningen University & Research
Fondsen voor Agrifood-Robotics & Smart Food Processing Marcel van Haren, FME (ondernemersorganisatie voor technologische industrie)
Samenvatting, discussie, feedback, certificaten Ing. Erik Pekkeriet, Programma Manager Agro Food Robotics, Wageningen University & Research

Cursusleider

De cursusleider van dit seminar is ir. PHI (Paul) Goethals MSc, Wageningen University & Research.

Blijf op de hoogte

Je kunt alvast interesse tonen. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.