Veevervoer: comfortabel transport voor vee

Dierenwelzijn bij het transport

Dieren worden zowel binnen Nederland als internationaal vervoerd. Het is van belang dat dit transport veilig en zorgvuldig plaatsvindt, zodat dieren zich niet verwonden, het niet te warm of te koud hebben en voldoende rust en mogelijkheden krijgen om te eten en drinken.

Scoresystematiek comfortabel vervoer

Onze experts werken met een wetenschappelijk onderbouwde systematiek om de kwaliteit van diertransport en dierenwelzijn te monitoren. Dan gaat het onder meer om het klimaat in de laadruimte, de drinkwatervoorziening tijdens langere transporten en het rijgedrag van de chauffeur. Onze scoresystematiek voor diertransport maakt het welzijn van dieren inzichtelijk en draagt zo bij aan comfort voor de dieren, transparantie, consumentenvertrouwen en een goede prijs-kwaliteit verhouding van diertransporten.

Sensoren voor gedrag en klimaat

Door gebruik van sensoren kunnen onze experts bijvoorbeeld vaststellen of individuele kalveren tijdens langere transporten de drinkwatervoorzieningen in de veewagen ook daadwerkelijk benutten. Met behulp van bewegingssensoren wordt het lig- en stagedrag en het bewegingspatroon van de dieren gemonitord.

Temperatuur, luchtvochtigheid en koolzuurgasconcentratie zijn omgevingsparameters, die worden gemeten om inzicht te bieden in het klimaat in het laadruim tijdens transport. Zo kan worden gezorgd voor goede klimaatbeheersing en adequate ventilatie in alle compartimenten van de veewagen.

Stel uw onderzoeksvraag

Wij helpen u graag met uw kennisvraag op het vlak van dierenwelzijn en gezondheid, neem contact op met onze expert: