Activiteit

WaterEvent 5 oktober 2017

Dit jaar organiseren al weer voor de achtste keer Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw samen met LTO Glaskracht Nederland het WaterEvent. Op de locatie van WUR Glastuinbouw in Bleiswijk krijgen telers, toeleveranciers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden informatie over de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van duurzaam watergebruik in de glastuinbouw.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw, LTO Glaskracht Nederland
Datum

do 5 oktober 2017 12:30 tot 20:00

Locatie Bleiswijk

Ook dit jaar staan de emissies van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen naar het water weer centraal. In de afgelopen acht jaar is er op dit terrein veel gebeurd dankzij de collectieve inspanningen van onderzoek, praktijk en beleid. Er is beter inzicht in de oorzaak van de emissies en er zijn oplossingen ontwikkeld hoe die emissies kunnen worden voorkomen. Tijdens het WaterEvent kunt u zich uitgebreid laten informeren over mogelijkheden om aan de zuiveringsplicht per 1 januari 2018 te voldoen. Tegelijkertijd wordt u veel informatie aangeboden om u ook voor te bereiden op de emissieloze teelt die 1 januari 2027 verplicht wordt.

Tijdens het WaterEvent 2017 kunt u kennis nemen van de nieuwste onderzoeksresultaten en de diverse proeven bekijken. U krijgt uitgebreide mogelijkheden om informatiestands te bezoeken waar diverse tuinbouwtoeleveranciers u informeren over hun kennis en kunde op het gebied van watertechniek. Ook is het mogelijk om WaterEvent 2017 mee te laten tellen voor de verlenging van uw spuitlicentie, onderdeel Veiligheid & Techniek.

Programma
12.30 uur Ontvangst in de Bedrijfshal van WUR Glastuinbouw
13.00 uur Opening door Sjaak Bakker (Wageningen University & Research); Presentatie Sjaak van der Tak (voorzitter LTO Glaskracht Nederland); Onderzoeksprogramma Water en PPS Glastuinbouw Waterproof 2017/2018 door Margreet Schoenmakers (LTO Glaskracht Nederland); Pitches watertechnologie
14.00 uur Posterpresentaties en bezoek kasproeven
15.30 uur Pauze en bezoek informatiestands
16.30 uur Keuze-workshop 1 (klik hier voor omschrijving van de workshops)
17.30 uur Keuze-workshop 2
18.30 uur Buffet en bezoek informatiestands
20.00 uur Einde

Workshops

  1. Natrium en waterkwaliteit - Wim Voogt (WUR Glastuinbouw) en Willem van Baak (FujiFilm)
  2. Lekverliezen & afvalwater bij teeltwisseling - Jim van Ruijven (WUR Glastuinbouw) en Rob Zwaard (Uvar)
  3. Hoe kies ik de juiste zuiveringstechniek? - Jaap Bij de Vaate (Delphy) en Erik van Os (WUR Glastuinbouw)
  4. Sensoren voor bepaling waterkwaliteit - Jos Balendonck (WUR Glastuinbouw), Tristan Marcal Balk (Delphy), Robbert Ballings (Hoogheemraadschap van Delfland)
  5. De rol van water bij Het Nieuwe Telen - Aat Dijkshoorn (LTO Glaskracht, Kas als Energiebron), Arca Kromwijk (WUR Glastuinbouw)
  6. Hoe toon je ‘nullozing’ aan? - Daan van Empel (LTO Glaskracht) en een nader te bepalen teler
  7. Relatie waterkwaliteit en gewasbeschermingsmiddelen - Guus Meis (LTO Glaskracht), Helma Verberkt (LTO Glaskracht) en Djoline van den Berg (Hoogheemraadschap van Delfland)

Kosten

De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 25,= voor leden van LTO Noord Glaskracht, LLTB en ZLTO indien u direct betaalt via iDEAL. De kosten voor niet leden bedragen € 75,= Ontvangt u liever een factuur, dan bedragen de kosten € 7,50 extra (dit kunt u op het aanmeldformulier aangeven).