Bachelor Minors

In Wageningen vind je een breed aanbod aan Bachelor Minors voor studenten van de universiteit, andere universiteiten en HBO studenten. Een minor geeft je de mogelijkheid om je kennis en competenties in een specifiek wetenschappelijk veld te ontwikkelen.

Bekijk het overzicht van alle minors en met welke bachelors ze overeen komen.

Waarom een minor?

Minors in Wageningen bestaan uit sets vakken van 24 ECTS credits, met samenhang en diepgang. De universiteit heeft een lange traditie van vrije keuze vakken in de opleidingen. Op deze manier kunnen studenten hun eigen leerweg ontwerpen. Veel studenten van hebben een brede belangstelling en het kiezen van vrije keuze vakken is je kans om “outside the box” te leren denken. Of om je kennis en competenties te verdiepen op je eigen vakgebied.

Het kiezen van vakken om je vrije keuze ruimte op een goede manier te vullen kan een uitdaging zijn. Om de studenten daarbij te helpen biedt de universiteit minors aan.

Doorstromen na je minor

HBO studenten en BSc studenten van andere universiteiten die geïnteresseerd zijn in doorstromen naar een MSc opleiding van de universiteit, kunnen zich daarop voorbereiden door het volgen van een minor op dat gebied. Een gevolgde minor betekent echter geen automatische toelating voor een MSc opleiding. Neem contact op met de studieadviseur van de desbetreffende opleiding voor informatie over schakelprogramma’s en schakelminors. De contactgegevens van de studieadviseurs vind je op de websites van de opleidingen.

Minors in Wageningen

Alle minors van de universiteit zijn geroosterd in het eerste of tweede semester van het derde jaar van de bacheloropleiding. 

De meeste minors in Wageningen bevatten Engelstalige vakken of zijn volledig Engelstalig. De minors en alle informatie over toelating, vind je daarom op de Engelstalige website.

Naast het volgen van een minor blijft er altijd de mogelijkheid je eigen individuele minor te maken of losse vakken te kiezen. Of een minor of vakken te volgen bij een andere universiteit, in Nederland of in het buitenland.