Aanmelden opleiding

Aanmelden voor een Bacheloropleiding

Leuk dat je je wilt aanmelden voor een bacheloropleiding in Wageningen. Om je aan te melden voor bacheloropleiding moet je voor de deadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink.

Voor opleidingen die gebruik maken van decentrale selectie is de aanmelddeadline 15 januari. Bekijk hieronder wat je moet doen om je in te schrijven.

Controleer of je toelaatbaar bent

Controleer of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de bacheloropleiding van jouw keuze. Dit kan je checken door te kijken naar de toelating en inschrijving pagina bij een opleiding of naar de algemene pagina over de toelatingseisen te gaan.

Bekijk de toelatingseisen van alle opleidingen

Deadlines voor studenten die niet direct toelaatbaar zijn

Alle aanmelders moeten een studiekeuzecheck (matching) doorlopen.

Voor wie? Deadline
Nederlanders met VWO diploma 1 augustus 2019
Nederlanders zonder VWO diploma 1 juli 2019
Studenten met Europese vooropleiding 1 juli 2019
Niet-Europese studenten 1 mei 2019
Let op: Voor de Numerus Fixus opleidingen, Biotechnologie en Voeding en Gezondheid geldt een andere deadline. 15 januari 2019

Dien een verzoek in via Studielink

Vervolgens dien je een verzoek tot inschrijving voor een opleiding van je keuze in via Studielink.

Let op: Twee opleidingen (Biotechnologie en Voeding en Gezondheid) maken gebruik van decentrale selectie. Voor deze opleidingen moet je verzoek tot inschrijving voor 15 januari 2019 binnen zijn. Deze twee opleidingen doen ook niet mee aan matching maar volgen een eigen traject.

Matching

Wageningen University & Research biedt een extra matchingsactiviteit aan die jou de gelegenheid biedt om je keuze voor een opleiding te checken. Deze online matching is verplicht voor alle studiekiezers die in Wageningen een opleiding willen volgen!

Lees meer over Matching

Let op: Twee opleidingen (Biotechnologie en Voeding en Gezondheid) maken gebruik van decentrale selectie. Studiekiezers voor deze opleidingen hoeven niet aan matching te doen maar volgen een eigen traject.

Vul je betaalgegevens in

Vanaf 1 mei verschijnt op je 'My To Do List' in Studielink het verzoek om je betaalgegevens in te vullen. Vul deze zo spoedig mogelijk na 1 mei in.

Lees meer over betaalgegevens invullen

Maak je aanmelding compleet

Wanneer je hebt gekozen voor een betaalwijze anders dan digitale machtiging, ontvang je een betaalformulier. Wanneer we bepaalde documenten van je nodig hebben, ontvang je hierover bericht.

Stuur de benodigde documenten en eventueel het betaalformulier zo snel mogelijk op naar Wageningen University & Research, Student Service Centre (SSC). Doe dit bij voorkeur vóór 1 augustus maar uiterlijk 31 augustus.

Heb je een verzoek tot inschrijving ingediend voor méér dan een opleiding, let dan op dat je het betaalformulier voor de juiste opleiding terugstuurt.

Postadres/Contact Student Service Centre

Ingeschreven voor de opleiding

Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan, word je door het Student Service Centre definitief ingeschreven aan Wageningen University. Na inschrijving verandert je status in Studielink van Verzoek tot Inschrijven naar Ingeschreven. Bovendien krijg je een Bewijs van Inschrijving via de post opgestuurd.

Lees meer over ingeschreven voor de opleiding

Studiefinanciering

Na het indienen van je verzoek tot inschrijving via Studielink kun je bij DUO een aanvraag voor studiefinanciering doen.

Ga naar de site van DUO

Het onderstaand overzicht geeft de stappen weer voor de reguliere opleidingen. Voor studies met een numerus fixus geldt een ander traject.