Een verzoek indienen via Studielink

Wil je in september met een Bacheloropleiding bij Wageningen University beginnen, dien dan voor 1 mei een verzoek tot inschrijving in via Studielink. Voor opleidingen die gebruik maken van decentrale selectie is de aanmelddeadline 15 januari.

Studielink is een online portal waar je je (her)inschrijving bij een hogeschool of universiteit in Nederland regelt.

Een account aanmaken

Woonadres in Nederland

Studenten met een officieel Nederlands woonadres kunnen bij Studielink uitsluitend met behulp van DigiD inloggen. Heb je geen DigiD? Vraag deze dan zo spoedig mogelijk aan.

Woonadres in het buitenland

Woon je in het buitenland en heb je geen DigiD? Vraag dan een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord aan op de inlogpagina van Studielink. Bewaar je inloggegevens zorgvuldig!

Doorloop de stappen op Studielink tot je op ‘Mijn Studielink’ komt. Welke stappen je moet doorlopen, is afhankelijk van je situatie.

Vooropleiding toevoegen

Op je ‘Mijn To Do Lijst’ op ‘Mijn Studielink’ wordt gevraagd je vooropleiding in te vullen.

Verzoek tot Inschrijving

Als je je vooropleiding hebt ingevuld, wordt ‘Verzoek tot Inschrijving’ op je ‘Mijn To Do lijst’ beschikbaar. Kies het studiejaar, de onderwijsinstelling en de opleiding en zet een vinkje ter bevestiging. Klik vervolgens op ‘Bevestigen’ en je Verzoek tot Inschrijving wordt verstuurd.

Je ontvangt achtereenvolgens:

• Een e-mail van Studielink ter bevestiging dat je aanmelding is doorgestuurd naar Wageningen University
  • Een brief van Wageningen University over de verdere afhandeling van je verzoek.

Betaalgegevens invullen

Per 1 mei kun je op ‘Mijn To Do lijst’ je betaalgegevens invullen. Doe dit zo spoedig mogelijk!

Decentrale selectie

Let op: Drie opleidingen (Biotechnologie, Moleculaire Levenswetenschappen, Voeding en Gezondheid) maken gebruik van decentrale selectie. Voor deze opleidingen moet je verzoek tot inschrijving voor 15 januari 2018 binnen zijn. Deze drie opleidingen doen ook niet mee aan matching maar volgen een eigen traject.