Toelating en inschrijving bachelor Biologie

Op deze pagina lees je informatie over de toelatingseisen voor de Bachelor Biologie en de wijze waarop je je kunt inschrijven voor de studie.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar voor de Bachelor Biologie met de volgende VWO-profielen: 

  • Natuur en Gezondheid met natuurkunde.
  • Natuur en Techniek met biologie.

Voldoe je niet aan bovenstaande toelatingseisen, zie dan hieronder voor de website van de Bachelor Toelatingscommissie met alle mogelijkheden om toegelaten te worden tot de opleiding biologie.

Voortentamen

Biologie studeren zonder natuurkunde?

Ben je geïnteresseerd in de BSc opleiding Biologie, maar blijk je niet toelaatbaar te zijn met het vernieuwde profiel Natuur en Gezondheid? Dan zijn er een aantal manieren om natuurkunde alsnog te doen, zoals een voortentamen bij de centrale commissies voortentamen of een zomercursus natuurkunde bij het Boswell-Bèta Instituut in Utrecht (tel.: 030 - 4300 100). Ook met een diploma voor deze cursus word je toegelaten tot de Wageningse bacheloropleidingen waar natuurkunde voor nodig is.

Biologie studeren vanuit een andere vooropleiding

Voor andere toelatingsmogelijkheden, bijvoorbeeld met een afwijkend vakkenpakket, buitenlands diploma of één of meer jaren hbo geldt dat je wordt toegelaten wanneer je kennis van scheikunde, wiskunde, natuurkunde en biologie op het niveau van VWO-6 profiel N&G is. Daarnaast is goede beheersing van het Engels noodzakelijk.

Om je kennis van de genoemde vakken op het juiste niveau te krijgen kun je bijvoorbeeld cursussen volgen en toelatingsexamens afleggen aan het Boswell-Bèta Instituut in Utrecht.

Alleen voor wiskunde: Denk je dat je wiskunde-kennis al op het goede niveau is, dan kun je deelnemen aan de toelatingsexamens van Wageningen University & Research.

Meer informatie en inschrijven

Verdere informatie hierover kun je krijgen op de website van de toelatingscommissie of bij het opleidingsteam: opleiding.biologie@wur.nl.

Schrijf je in voor de bachelor Biologie

Meer over toelatingseisen

Terug naar BSc Biologie