Vergelijk Biologie met andere opleidingen

Wil je iets met biologie studeren, maar twijfel je nog welke opleiding of universiteit het beste bij je past? Lees hier meer over andere opleidingen en universiteiten.

Andere opleidingen binnen de WUR

Veel opleidingen binnen de WUR grenzen aan de biologie. De drie opleidingen die het meeste overlap hebben met biologie zijn Bos- en Natuurbeheer, Plantenwetenschappen en Animal Sciences. Bos- en Natuurbeheer gaat over de ecologische en maatschappelijke aspecten van het beheer van natuurgebieden en bossen. Bij Plantenwetenschappen leer je over plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek. Bij Animal Sciences, een Engelstalige bachelor, leer je over dieren in relatie tot onze maatschappij. Deze drie opleidingen gaan dus in op een specifieker gebied van de biologie, en de toepassingen in de maatschappij. Dit terwijl de opleiding Biologie breder is en gaat over het begrijpen van het leven van cel tot ecosysteem.

Er zijn meer Wageningse opleidingen die een link hebben met biologie, zoals Biotechnologie, Moleculaire Levenswetenschappen en Voeding & Gezondheid. Klik hier voor een volledige lijst van alle Wageningse bacheloropleidingen.

Biologie aan andere universiteiten

Naast Wageningen zijn er nog 6 andere universiteiten in Nederland waar je biologie kunt studeren. Alle opleidingen behandelen de basisprincipes van de biologie, maar elke universiteit legt andere accenten. Hieronder vind je de andere universiteiten de biologie aanbieden:

  • Universiteit van Amsterdam
  • Vrije Universiteit Amsterdam
  • Rijksuniversiteit Groningen
  • Universiteit Leiden
  • Radboud Universiteit Nijmegen
  • Universiteit Utrecht

Ga voor een goede vergelijking van de verschillende opleidingen naar open dagen of meeloopdagen en kijk op de websites van deze opleidingen. Dan kom je erachter welke universiteit het beste bij je past.

Terug naar BSc Biologie