Aansluitende masters na de bachelor Biotechnologie

Na de driejarige bacheloropleiding biotechnologie vervolg je (normaal gesproken) je studie met een tweejarige masteropleiding. Aan Wageningen University & Research kun je verschillende masteropleidingen volgen.

Doorstuderen na je BSc Biotechnologie

Na de BSc gaan de meeste studenten door met de MSc Biotechnology.

MSc Biotechnology

Daarnaast heb je ook onvoorwaardelijk toegang tot de volgende Master of Science opleidingen van de Wageningen University & Research.:

Als je interesse hebt in de maatschappelijke toepassingskant van technologie kan je ook kiezen voor de masteropleiding Development and Rural Innovation.

Ook enkele andere MSc-opleidingen aan Wageningen University & Research kan je gaan volgen, mits je de vrije keuze in de BSc hierop aanpast.

Ook bij veel andere universiteiten en instellingen in het binnen- en buitenland ben je welkom voor een vervolgmaster.

Alle Master of Science opleidingen van Wageningen University

Overstap van bachelor naar master

Door wetgeving is het in Nederland niet mogelijk om al tijdens een BSc opleiding met vakken voor een MSc opleiding te beginnen. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot veel vertraging zal leiden, kan je bij Wageningen University & Research 10 keer per jaar je BSc afronden. Er zijn verder 6 momenten per jaar waarop je mag beginnen met een vervolg MSc opleiding van Wageningen University & Research.

Heb je vragen over aansluitende masteropleidingen? Neem contact op met een van de studieadviseurs.

Terug naar BSc Biotechnologie