Studentenverhaal

Student Antoine van Dijk - BSc Biotechnologie

Zoals wel meer studiekiezers had Antoine nog geen idee wat hij wilde studeren toen hij naar een studie ging kijken. “Op de middelbare school vond ik biologie een erg leuk vak en was ik best goed in scheikunde."

Biotechnologie leek me de ideale combinatie van Biologie en Scheikunde

Studiekeuze

Ik ben eerst gaan kijken naar de opleiding Biologie, maar ik kwam erachter dat ik die te breed vond. Je leert over allerlei soorten organismen, van schimmels tot dieren. Maar veel soorten interesseren me eigenlijk niet zo. En het leek me weer te technisch om alleen scheikunde te studeren. Toen kwam ik Biotechnologie tegen en dat leek me de ideale combinatie van scheikunde en biologie.” Antoine had meerdere redenen om naar Wageningen te komen voor zijn opleiding. “Sowieso is Wageningen één van de weinige steden die Biotechnologie in deze vorm aanbiedt. Verder is Wageningen ook niet zo groot, wat ik wel fijn vind. Het is en blijft een stad, maar het heeft niet de chaos van een grote stad. Er hangt eerder een dorpssfeer. Ook is alles binnen een kwartier te fietsen. En tja, dat er dan geen treinstation is, dat neem ik dan op de koop toe!"

Opleiding

“Ik vind vooral het microbiologiegedeelte interessant. Je doet dan ook veel practica, waardoor de theorie meer gaat leven en alles flink verduidelijkt wordt. Ook krijg je aardig wat technische vakken zoals wiskunde, scheikunde en proceskunde. Aan deze vakken moest ik in het begin wel even wennen, omdat techniek niet mijn sterkste kant is. Maar als je er genoeg tijd in steekt, is het allemaal goed te begrijpen.”

Studentenleven

“Naast mijn studie zit ik bij de studentenvereniging KSV Franciscus. Hier hangt altijd een gezellig sfeertje en kan ik mijn gedachten even van mijn studie afzetten. Ik kan het zeker aanbevelen om bij een vereniging te gaan. Je leert hier in korte tijd zoveel mensen kennen! En het zorgt ervoor dat je je nooit verveelt. Verder ga ik ook regelmatig met mijn studie- en verenigingsgenoten naar één van de vele feestjes in Wageningen. Ik kan absoluut zeggen dat Wageningen erg gezellig is!”