Studentenverhaal

Student Folkert Volbeda - BSc Bos- en Natuurbeheer

Folkert Volbeda volgt de bachelor opleiding Bos- en Natuurbeheer bij Wageningen University. Hij zit in zijn tweede jaar en heeft gekozen voor de specialisatie Ecologie & Beheer. “Ik heb al veel gereisd over de hele wereld; zo ben ik meerdere keren in Amerika, Azië en Afrika geweest. Tijdens deze reizen zie je de prachtige natuur die we op de wereld hebben. Hierdoor ben ik van kleins af aan al geïnteresseerd in de natuur en het behoud ervan. Deze opleiding sluit perfect aan bij die interesse!”

Ik ben van kleins af aan al geïnteresseerd in de natuur en het behoud ervan. Deze opleiding sluit perfect aan bij die interesse!

Studiekeuze

“Na het behalen van mijn vwo-diploma twijfelde ik nog tussen de opleidingen Biologie en Bos- en Natuurbeheer. Na bij beide opleidingen een meeloopdag te hebben gevolgd, heb ik toch besloten om Bos- en Natuurbeheer te gaan studeren. Bij deze opleiding houd je je toch meer bezig met de natuur die je echt kunt zien en voelen, in plaats van vakken zoals genetica die bij Biologie worden gegeven, waardoor deze opleiding beter bij mij past.”

Opleiding

“Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze opleiding. Je hebt een breed scala aan vakken die betrekking hebben op bos- en natuurbeheer. Er zitten veel vakken bij die ontzettend leuk zijn: dit is bijvoorbeeld zonder twijfel de opleiding in Wageningen met de meeste excursies en veldwerk! We stappen regelmatig op de fiets of in de bus om de natuur in Nederland te bewonderen en in het derde jaar gaan we zelfs op excursie naar Tsjechië toe. Wiskunde en statistiek vind ik minder leuke vakken, maar dat je de kennis die je bij deze vakken hebt opgedaan weer kunt gebruiken bij ecologievakken maakt een hoop goed.”

Studentenleven

“Naast mijn opleiding ben ik actief bij de studievereniging van Bos- en Natuurbeheer, Sylvatica. De studievereniging biedt, naast de korting op de studieboeken, een mooie kans om veel organisatorische kennis op te doen binnen één of meerdere van de vele commissies die de vereniging rijk is. Ik zit momenteel al twee jaar in de activiteitencommissie en heb hiermee het jaarlijks terugkerende eerstejaarsweekend en het bosbouwweekend georganiseerd.

Behalve dat ik actief ben in de studievereniging, ben ik ook lid van studentenvereniging SSR-W. Daar zit ik in een verenigingsband genaamd ‘Second Base’ en een jaarclub waarmee we ontzettend veel lol maken binnen de sociëteit en in Wageningen. Er is altijd wel wat leuks te doen!”

Toekomstplannen

“Na deze opleiding wil ik een masteropleiding gaan volgen, welke weet ik nog niet, en voor daarna heb ik nog geen vaste plannen. Wellicht een jaar reizen om alles te laten bezinken en eens goed na te denken over de toekomst.”