Bachelor Economie en Beleid

In het midden van de wereldhandel, tijden van transities. Volop uitdagingen voor economen. Denk aan de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen, opkomende markten en toenemende concurrentie. Sta jij voor een winstgevend economisch beleid dat niet ten koste gaat van het milieu?

Waarom deze studie?

  • Economische studie met focus op duurzaamheid
  • Maatschappelijke thema‚Äôs als klimaatverandering, energietransitie en voedselproductie vanuit economisch en beleidsmatig perspectief
  • Combinatie van economie, bestuurskunde en life sciences zoals mileu- en klimaatstudies, natuurbeheer of land- en watermanagement

Studieprogramma van Economie en Beleid

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Vergelijk de opleiding ook met andere opleidingen. Laat je inspireren en bekijk de video's!

Economie en Beleid in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Wil jij meedenken aan de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen, opkomende markten en toenemende concurrentie? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Lees en bekijk ook de Verhalen van studenten om te horen hoe zij de opleiding ervaren of bekijk onze WURcast video's van onderwerpen die aan bod komen in de Bachelor Economie en Beleid.

Hier in Wageningen zijn de lichtingen klein met dertig tot zestig eerstejaars. Dat kleinschalige bevordert een grote betrokkenheid bij elkaar en bij de studie
Student Erwin

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Economie en Beleid.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.