Bachelor Gezondheid en Maatschappij

We hebben de mond vol over gezonder leven, goede voeding en meer bewegen. Maar moeten we niet vooral uitleggen hoe dat dan kan? En moeten we in de woonomgeving niet meer gezondere ruimtes realiseren? Waar sta jij voor? Die mogelijkheden ga jij onderzoeken met deze studie.

Waarom deze studie?

  • Je leert hoe je met een sociaalwetenschappelijke bril naar gezondheid kunt kijken
  • De belangrijkste pijlers van deze studie zijn sociologie, communicatiewetenschappen en (sociale) psychologie
  • Je leert welke invloed de sociale en fysieke omgeving en leefstijl hebben op de gezondheid van mensen en de maatschappij, en hoe je deze kunt verbeteren

Studieprogramma van Gezondheid en Maatschappij

In het overzicht van het Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Gezondheid en Maatschappij in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Wil jij meedenken over goede voeding, meer bewegen en een gezonder leven? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten deze opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Je leert dat gezondheid met veel dingen in verbinding staat en in verschillende sectoren in acht moet worden genomen, zoals bijvoorbeeld in de voedingssector en in de economische sector.
Student Dani

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Gezondheid en Maatschappij.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.