Meer over - BSc Internationale Ontwikkelingsstudies

Houd je van uitdagingen die zich afspelen op het wereldtoneel en ben je een positief ingestelde doorzetter die zich wil verdiepen in actuele ontwikkelingsvraagstukken zoals armoede, migratie en milieuproblematiek? Dan is Internationale Ontwikkelingsstudies zeker iets voor jou! De opleiding draait om het verbeteren van levensomstandigheden wereldwijd.

Hier vind je voorbeelden van onderwerpen waar je je tijdens onze bachelor in kunt verdiepen.
BIN themas wereldkaart def@4x.png

Unieke opleiding

De opleiding benadert diverse actuele ontwikkelingsvraagstukken vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de sociologie/antropologie, economie, communicatiestudies en recht & bestuur. Het samenbrengen van deze verschillende maatschappijwetenschappen in één opleiding maakt Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen uniek.

Multidisciplinaire opleiding

Je ontrafelt problemen door de achtergronden en gevolgen van veranderingsprocessen te bestuderen. Je krijgt inzicht in vraagstukken van uitsluiting en ongelijkheid. Je bekijkt hoe processen kunnen worden beïnvloed. Je leert ook samenwerken in multidisciplinaire teams. Je houdt je bezig met ontwikkelingslanden en met Europa. De problemen verschillen maar je doel is steeds hetzelfde: een bijdrage leveren aan een duurzaam perspectief voor mensen en hun leefomgeving.

Terug naar BSc Internationale Ontwikkelingsstudies