Opbouw bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies

De opleiding Internationale Ontwikkelingsstudies duurt drie studiejaren en wordt alleen in voltijd aangeboden. Het onderwijs bestaat uit hoorcolleges, werkcolleges, projectonderwijs, practica en excursies. In het eerste studiejaar zijn alle colleges in het Nederlands (maar lees je ook al een deel van de lesstof in het Engels), in het tweede jaar zijn er zowel colleges in het Engels als in het Nederlands en in het derde jaar zijn alle colleges in het Engels.

Indeling studiejaar

Het studiejaar in Wageningen is opgedeeld in 6 periodes. Periodes 1, 2, 5 en 6 duren acht weken. Meestal volg je één vak in de ochtend en één vak in de middag voor een periode van 6 weken. Hierna is er een studieweek gevolgd door een tentamenweek. In periode 6 heb je geen aparte studieweek en tentamenweek. Periode 3 en 4 duren vier weken. Meestal volg je dan ook maar één vak.

Multidisciplinair aanbod

De bacheloropleiding Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen heeft als centrale thematiek ontwikkelingsvraagstukken, van het begin af aan. Daarbij combineert deze bachelor in de eerste twee jaren al de volgende disciplines: sociologie/antropologie, economie, communicatiestudies en recht & bestuur. Een multidisciplinair aanbod dus.

Keuze uit majors

Aan het eind van je tweede jaar maak je een keuze uit één van de volgende majors (specialisaties):

  • Sociology of Development
  • Economics of Development
  • Communication, Technology and Policy

Op het eind van je tweede jaar heb je al één majorvak gevolgd, in je derde jaar doe je nog drie majorvakken. Vervolgens schrijf je ter afsluiting een bachelorscriptie binnen het vakgebied van je major. Ook heb je in de eerste helft van het derde jaar een half jaar vrije keuzeruimte. Je kiest dan zelf vakken de je interessant vindt, al dan niet in de vorm van een minor. Die vakken kun je in Wageningen volgen of bij een andere universiteit, ook in het buitenland.

Terug naar BSc Internationale Ontwikkelingsstudies