bibliotheek, Milieuwetenschappen

Het derde jaar van de bachelor Milieuwetenschappen

Je kiest halverwege het tweede jaar van je opleiding voor een major. Op deze pagina zijn de drie majors kort toegelicht en kun je zien welke vakken bij welke major horen.

Vakken jaar 3 Milieuwetenschappen

In dit jaar volg je geen algemene vakken meer. Er is een half jaar ingeroosterd voor specialisatievakken en een half jaar voor vrijke keuze vakken. Op de pagina met specialisaties kun je vinden welke specialisatie welke vakken heeft en wanneer deze gegeven worden. In de vrije keuze ruimte kun je zelf vakken kiezen. Je zou hier bijvoorbeeld een minor kunnen volgen. De opbouw van het derde jaar is als volgt:

Specialisatievakken

Na de specialisatievakken van het tweede jaar, ga je in het derde jaar verder met een vervolg op deze vakken.

Vrije keuzevakken

In het derde jaar heb je naast je Major ook ruimte om zelf met vakken in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld door het samenstellen van een Minor. Vrije keuzevakken hoeven niet per se milieu gerelateerd te zijn, maar kunnen ook juist uit andere vakgebieden komen. Daarnaast is het ook mogelijk om op andere universiteiten vakken te volgen. Als je al weet welke Master je gaat doen is het ook handig om hier alvast rekening mee te houden bij je vrije keuze vakken. Als je Master bijvoorbeeld niet helemaal aansluit op de Bachelor Milieuwetenschappen en je dus een aantal vakken moet volgen om toegelaten te worden. Er zijn dus een hele hoop mogelijkheden om je vrije keuzeruimte in te vullen met vakken die jou leuk lijken.

Bachelorafsluiting

Je bacheloropleiding sluit je in het derde jaar af door middel van je scriptie. Deze scriptie schrijf je over een onderwerp in het vakgebied van jouw Major. Je gaat je eigen onderzoek opzetten en uitvoeren waarna je hier de resultaten van in een verslag verwerkt. Dit onderzoek duurt 2 maanden (1 periode, 12 ECTS).

Ga naar de studiegids voor meer details over vakken

Ga naar het eerste jaar

Ga naar het tweede jaar

Terug naar Opbouw studie